همه برای یکدیگر آرزوی پیر شدن می کنند به خصوص برای جوانان اما در عین حال هیچ کس هم نمی خواهد پیر باشد! حتماً تاکنون بار ها از فامیل، دوستان و آشنایان شنیدهاید که (پیری بد دردی است!) از اینجاست که هیچ کس دوست ندارد پیر باشد زیرا پیری مساوی است با محدودیت ها و بیماری ها به خصوص مشکل سیستمیک دیابت!
حدود ۵۰ درصد سالمندان غیر دیابتی دچار اختلالات عروقی هستند در حالی که این رقم در مورد سالمندان دیابتی به ۸۰ درصد می رسد. مشکلات عروقی ممکن است بر کیفیت زندگی افراد ،بیشترین تاثیر را بگذارد در عین حال که باید به سکته های قلبی و عروقی نیز اندیشید.
افرادی که به دیابت مبتلا هستند احتمال ابتلا آن ها به فشار خون بسیار بالاست از این جهت این افراد باید با خرید دستگاه فشارسنج دیجیتال و اندازه گیری روزانه فشار خون خود از ابتلا به این بیماری خودداری کنند. ما معتقدیم که سالمندان، بخشی از معرفت ما هستند ارزشمندی و احترام ایشان به همان اندازه ای است که ما خود را سزاوار احترام و ارزش میدانیم و بلکه بیشتر! این واقعیتی غیر قابل انکار است که همه ما روزی در جایگاه همین سالمندان قرار خواهیم گرفت. در آن روز می خواهیم به کمک ما بیایند یا ما را بی ارزش به حساب آورند؟ سالمندانی که زندگی امروزمان حاصل بی خوابی ها، تلاش ها ، رنج ها و ناملایماتی است که ایشان تحمل نمودند تا ما امروز در این جایگاه قرار گیریم. حس بی انصافی و بلکه ظلم است و ریشه خود را بی ارزش بدانیم!
با توجه به آمار های موجود و افزایش ادویه سالمندان طی سال های آینده باید برای افراد دیابتی سالمند برنامهریزی داشته باشیم. تحقیقات و تجربه های موجود نشان می دهد که آموزش های متداول برای سالمندان بسیار لازم است تا دچار بیماری دیابت نشوند. به همین دلیل باید برنامه آموزشی مخصوص افراد سالمندی تهیه شود که دچار محدودیت نیز هستند. تغذیه درست یکی راه هایی است که از ابتلا افراد سالمند به دیابت جلوگیری می کند. استفاده از محصولات رژیمی دیابت بسیار لازم است.
دیابتی های سالمندان با توجه به مشکل سیستم حرکتی شان دچار مشکلات زیر هستند:
- محدودیت های حرکتی،
- تغذیه اکثرشان نادرست و گاهی حتی دچار کمبود تغذیه اند،
- اغلب افزایش وزن دارند،
- علاوه بر دارو های پایین آورنده قند خون، داروهای دیگری نیز مصرف می کنند از جمله دارو های کاهش فشار و چربی خون، انواع مسکن ها و… که ایشان را با مشکلات متعددی روبرو می سازد و سر انجام، انسولین درمانی که آموزش های خاص خود را میطلبد.
نتایج تحقیقات و تجربیات ما نشان داده است که با یک برنامه درمانی و خرید دستگاه قند خون استار برای تست روزانه آنها می توانیم مشکلات سالمندان دیابتی از جمله زوال عقل، بی تحرکی و صدماتی مثل سقوط ناگهانی را پیشگیری نماییم تا این عزیزان بتوانند تجربیات زندگی خود را که به سختی کسب نموده اند به ما و آیندگان منتقل نمایند.
شما می توانید با خرید دستگاه تست قند خون به راحتی قند خون عزیزان خود را تست کنید. با آموزش صحیح و برخورد مناسب و شایسته با سالمندان دیابت می توانید به بهبود درمان ایشان کمک می کند و سبب ترویج روحیه مثبت اندیشی و رضایتمندی در اطرافیان نیز می گردد که این خود، عاملی است برای پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی جامعه.
دیابتی سالمندی که در پی برخورداری از آموزش های لازم توانسته با قابلیت و رو یه سرشار خود را نه فقط باری بر دوش اطرافیان خود نباشد بلکه خود باری از دوش اطرافیان و گاهی حتی جامعه بردارد خود، ریشه موفقیتی را بنا نهاد که جوانان را نیز متاثر از خویش خواهد نمود. در سمینار های چند ساله اخیر، به مصداق های واقعی آنچه گفته شد بر می خوریم که تاکنون شرح آن در شماره های پیشین نشریه پیام دیابت آورده شده است.
آموزش کاربردی؛ خیال یا واقعیت؟!
سال ۱۳۶۸، زمانی که در مرکز طبی کودکان با حمایت ریاست محترم بیمارستان جناب آقای دکتر ربانی به امر آموزش دیابت مشغول بودم، همزمان، بابک آزمایشگاه های علاقمند به همکاری در امور پژوهشی نیز مذاکره می کردند تا ایشان را مجاب کنم آزمایشگاه خود را برای انجام آزمایش HbA1c تجهیز نمایند و هر سه ماه یکبار برای انجام آزمایش HbA1c از دیابتی هایی که در دوره های آموزش ما شرکت کرده بودند، در مرکز طبی حضور یابند (در آن زمان، کیت مربوط به این آزمایش و فقط با هدف محدود مطالعات پژوهشی از خارج تهیه می گردید!).
در آن گفت و گو ها، از اهداف درمانی و ارزیابی نتایج درمان با ایشان سخن میگفتند و علاقهمندی عدهای از این هم یاران صمیمی گاه به چنان اشتیاقی بدل می گشت که حتی مرا نیز که در این زمینه مدت ها بود به باور و یقین رسیده بودم، به وجد می آورد.
آن روز ها را هرگز فراموش نمی کنم چون روز ها آزمایش HbA1c همیشه یکی از شلوغ ترین و پر سر و صدا ترین روز های مان در مرکز طبی بود. ما بر اساس نتایج این آزمایش، وضعیت تک تک دیابتی ها مان را مورد بررسی قرار می دادیم، آموزش هامان را بازبینی می کردیم , نکات کاربردی بیشتری در آنها می گنجاندیم و خلاصه هر سه ماه یک بار طرح ها و برنامه های خود را بررسی و تصحیح می کردیم.
همان گونه که سال هاست عنوان کرده ایم , آموزش اساس درمان است از آنجا که درمان دیابت , بویژه در کودکان ونوجوانان , در دست پزشک و فرد دیابتی می باشد لذا علاوه بر ضرورت وجود پزشک متخصص با تجربه , دیابتی یااطرافیان وی نیز باید دردرمان , فعال باشند و و ضمن برخورداری از آگاهی کافی , دررارتقای آموزش های خود نیز بکوشند تا بتوانند مدیریت ارجایی درمان در منزل را به دست گیرند . در این راستا لازم است دیابتی حد اقل از 15تا20 ساعت آموزش در سال برخوردار باشد .
بنا به گفته سایت معتبرuptodate اصولا آموزش هایی اثر گزار ترند که مخاطب را بیشتر جذب نمایند یعنی به مسائل ایشان پاسخ مفید و اجرایی تر بدهند . این اصل در مورد آموزش های علمی نیز صادق است . اگر بیمار ارتباط مفهومی با آموزش علمی برقرار ننمایند هرگز نمی تواند آن را به اجرا در آورد . بر قراری ارتباط مفهومی از سوی بیمار نیزمستلزم طرح ریزی آموزش های کاربردی است که بر مبنای شناخت کافی از بیمار تنظیم شو . درهمین راستاست که علوم پزشکی به کمک ما می آیند. درشکل گیری مطالعات بین رشته ای که قدمت چندان طولانی نیز ندارد , همین ضرورت نیز نهفته است. .
با آروزی سلامتی برای شما. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله راه های سنتی برای کنترل قند خون را مطالعه کنید. مطالب این مقاله به شما در کنترل قند خون و بیماری دیابت کمک خواهد کرد..
لذت بردم
با سلام و وقت بخیر ممنون از حُسن توجه شما خوشحالیم که براتون مفید واقع شده
خیلی مفید بود
با سلام ممنون از حسن توجه شما، خرسندیم که مطالب برای شما مورد قبول واقع شدند
برای افراد سالمند حتما نیاز به پرستار هست؟
با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، خیر در مواردی که فرد سالمند توانایی رسیدگیهای لازم را داشته باشد به پرستار نیازی نیست که این مورد توسط پزشک تصمیم گیری میشود
سلام خسته نباشید با افزایش سن احتمال ابتلا به دیابت افزایش می یابد؟
بله یکی از عوامل ابتلا به دیابت افزایش سن است
افراد دیابتی بیماری فشارخون هم دارند؟