هدف از انجام این تست شناسایی بی ثباتی و شلی PCL در سطح خلفی است. بیمار بر روی تخت به صورت طاقباز دراز می کشد و لگن را 45 درجه و زانو های بیمار را 90 درجه خم کرده، کف پا را بر روی تخت می گذارد. پزشک برای ثبات پای بیمار بر روی پای او می نشیند و با دو دست، قسمت فوقانی استخوان تیبیا را می گیرد، به صورتی که انگشت شست در قسمت قدامی تیبیا و بر روی خط مفصلی قرار گیرد. همچنین در این وضعیت می توان تاندون همسترینگ را لمس کرد تا از شل بودن عضله همسترینگ اطمینان حاصل کرد تا در تست ایجاد اختلال نکند.
بیمارن می توانند برای مراقبت بیشتر از زانو های خود با خرید محصولات ارتوپدی هم از بروز بیماری پیشگیری کنند و هم در دوران درمان از آنها استفاده کنند.
با دو دست استخوان تیبیا را به سمت عقب کشیده و مقدار جابجایی را با پای مخالف مقایسه کنید. جابجایی تیبیا در پارگی کامل PCL حدود 9.2 میلیمتر خواد بود.
نکته بالینی
هنگامی PCL به تنهایی پاره شده باشد، در زاویه 90 درجه جابجایی رویت می شود، اما اگر پوسترولترال آسیب دیده باشد باید تست را در زاویه 30 درجه انجام داد تا بتوان آسیب را شناسایی کرد. اما اگر جفت آسیب ها رخ داده باشد باید در دو زاویه تست کشویی خلفی انجام شود. در این حالت شما می توانید با استفاده از زانو بند طبی و استفاده به موقع و مناسب از آنها، از آسیب های بیشتر جلوگیری کنید.
دوره بهبودی
- اسپرین درجه 1: 2 تا 3 هفته
- اسپرین درجه 2: 3 تا 6 هفته
- اسپرین درجه 3(پارگی کامل): 3 الی 6 ماه یا بیشتر و درمان مشابه ACL است
آسیب لیگامان های داخلی و خارجی
MCL عموماً بر اثر فشار های والگوس در زانوی نسبتاً خمیده رخ می دهد. این آسیب می تواند در مکانیسم های غیر برخوردی مانند پایین آمدن از تپه و کوه، و یا در آسیب های برخوردی زمانی که حریف از قسمت جانبی به زانو ضربه بزند اتفاق بیافتد.
در آسیب LCL ضربه از داخل وارد می شود و فشار به لیگامان لترال می آید. در این حالت شما می توانید با خرید زانو بند طبی آتل دار از لیگانا های داخلی زانو مراقبت بیشتری کنید.
علل
- اغلب در حرکات چرخشی زانو در حین تغییر جهت رخ می دهد.
- پرونیشن بیش از حد در پای در گیر
- بی ثباتی عضلات مرکزی بدن
- سندرم متقاطع اندام تحتانی
- ضربه مستقیم به بخش جانبی زانو مانند تکل در فوتبال
علائم
- درد در ناحیه داخلی زانو
- تورم زانو در 48 ساعت اولیه (در درجات 2 یا 3)
- بی ثباتی مفصل (در درجات 2 یا 3)
- قفل کردن یا خالی کردن زانو
تشخیص
- تست های بالینی
- MRI
دوره بهبودی آسیب MCL
- اسپرین درجه 1: 2 تا 3 هفته
- اسپرین درجه2: 3 تا 6 هفته
- اسپرین درجه3: 3 تا 4 ماه یا بیشتر
تست والگوس
تست والگوس برای تشخیص درد و بی ثباتی MCL است. بیمار به صورت طاقباز با پای ریلکس (بدون تنش) دراز کشیده و پزشک در جانب پای آسیب دیده قرار می گیرد. پزشک یک دست را روی قسمت لترال زانو گذاشته با دست دیگر مچ پا را نگه می دارد. پای بیمار را بلند کرده، در بین مچ دست و بخش داخلی ساعد قرار داده، زانو را در وضعیت 20-30 درجه فلکشن قرار می دهد. دستی که در بخش لترال زانو است، فشاری را به سمت داخل وارد می کند و دستی که مچ پا را گرفته است فشاری به سمت خارج وارد می کند. پس از آن می توان تست را با زانوی کاملا صاف نیز انجام داد. افرادی که دچار این بیماری میشوند به دلیل عدم توانایی در فعالیت بهتر است که مراقب خود باشند تا دچار بیماری های دیگری مانند دیابت نشوند. تست میزان قند خون با دستگاه تست قند خون یکی از روش هایی است که مناسب است.
تست واروس
تست واروس برای تشخیص درد و بی ثباتی LCL است. اجرای تست واروس مشابه والگوس است با این تفاوت که بجای قرار گیری پزشک در جانب پای آسیب دیده در داخل قرار می گیرد فشار وارد شده عکس تست والگوس است.
دوره بهبود آسیب LCL
2 تا 4 ماه، حتی بیشتر
پارگی مینیسک
آسیب مینیسک زمانی رخ می دهد که زانو خم باشد و همراه با چرخش استخوان ران باشد، این عمل یک نیرو برشی شدیدی ایجاد می کند، حال اگر مینیسک نتواند این نیرو را تحمل کند سبب آسیب می شود. افرادی که دچار پارگی مینیسک زانو می شود تا مدت ها نمی تواند فعالیت کنند از این سو بهتر است که میزان تغذیه خود را کنترل کنند تا دچار بیماری هایی مانند فشار خون نشوند. اندازه گیری فشار خون نیز با دستگاه فشارسنج از اهمیت بالایی برخوردار است.
علل
- عموماً در حالت چرخشی زانو در حین تغییر جهت رخ می دهد
- پرونیشن بیش از حد در پای درگیر
- بی ثباتی عضلات مرکزی بدن
- سندرم متقاطع اندام تحتانی
- ضربه مستقیم به بخش جانبی زانو مانند تکل در فوتبال
علائم
- درد در ناحیه میانی زانو
- تورم زانو در 48 ساعت اولیه
- عدم توانایی تحمل وزن در پای درگیر
- درد به همراه ناتوانی در خمش کامل زانو
- قفل کردن یا خالی کردن زانو
بنا به گفته سایت wikipedia توزیع وزن به وسیله منیسکها اهمیت زیادی دارد، زیرا از وارد آمدن فشار بیش از حد بر غضروف مفصلی در انتها های استخوانها جلوگیری میکند. فشار بیش از حد بر غضروف مفصلی میتواند به سطح آن آسیب برساند و باعث تحلیل آن در طی زمان شود.
با آرزوی سلامتی برای شما. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آیا فشار خون بالا یا پایین مانع از اهدای خون می شود را مطالعه کنید. مطالعه این مقاله به بسیاری از سوالات شما در مورد اهدای خون پاسخ خواهد داد..
جالب بود.
با سلام و وقت بخیر ممنون از توجه شما
تکل ذدر فوتبال میتونه باعث مشکل جدی بشه؟
با سلام خدمت شما کاربر عزیز ، بله حرکات ناگهانی باعث میشه که آسیب جدی به زانو میرسه و باید خیلی احتیاط کرد
درد در ناحیه زانو ممکنه به خاطر پارگی مینیسک باشه؟
با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، بله در مواردی درد در ناحیه زانو میتواند به دلیل پارگی مینیسک باشد
سلام قفل کردن زانو میتواند به دلیل آسیب لیگامان ها باشد؟
سلام بله امکان دارد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.