اگر وزن شما 20 درصد بالاتر از وزن ایده آل برای قند است کاهش وزن می توند از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کند. تنوع غذایی داشته باشید. از میوه های تازه و سبزیجات استفاده کنید. مصرف چربی ها را به حداقل برسانید و مصرف کالری روزانه را کاهش دهید و به مقدار آنچه می خورید دقت کنید. افزایش فعالیت بدنی و ورزش سبب می شود بدون نیاز به انسولین اضافی، قند بیشتری بسوزانید و بر مقاومت به انسولین غلبه کنید.
زایمان
در مورد انتخاب بهترین زمان و روش زایمان فاکتورهای مختلفی مانند میزان کنترل قند خون، مقدار فشارخون، وضعیت کلیه ها و عوارض دیگر دیابت مد نظر پزشکان است. بهتر است در زمان بارداری به صورت روزانه فشار خون خود را با دستگاه فشارسنج دیجیتال اندازه گیری کنید تا اگر دچار افزایش فشار خون شدید متوجه شوید و به پزشک مراجعه کنید.
همچنین وضعیت جنین مانند اندازه و میزان حرکات او، الگوی ضربان قلب و میزان مایع آمنیوتیک نیز در انتخاب بهترین زمان و روش زایمان دارای اهمیت است. ممکن است صبر شود تا درد های زایمان خود به خود آغاز شود و یا درد ها توسط دارو القا شود و یا با یک برنامه مشخص، زمان سزارین از پیش تعیین شود. با آغاز درد های زایمانی نیاز به انسولین کاهش می یابد. ممکن است در طی دوران درد های زایمانی و یا حتی تا 72 ساعت پس از آن، به انسولین نیاز نداشته باشید. با خرید دستگاه قند خون در این دوران و تست های مکرر (به فاصله چند ساعت) قند شما آزمایش می شود و در صورت لزوم، به شما انسولین و یا قند تجویز خواهد شد. برای آماده شدن شما برای زایمان، برخی بیمارستان ها کلاس های خاص آموزشی برای مادران باردار برگزار می کند. در این کلاس ها روش های صحیح زایمان، کاهش درد در طی زایمان و نحوی مراقبت از نوزاد آموزش داده می شود. به علت نیاز به مراقبت های خاص مادر و نوزاد، زایمان در منزل برای مادران دیابتی توصیه نمی شود. حضور یکی از نزدیکان مانند همسر، والدین، نزدیکان و دوستان در زمان درد و زایمان آرامش بخش است.
پس از زایمان
پس از تولد نوزادتان، بدن شروع به بازیابی انرژی از دست رفته در دوران حاملگی و زایمان می کند. در برخی از مادران، کنترل قند خون در هفته های اول پس از زایمان آسان تر می شود ولی در برخی از آن ها تغییرات قند خون غیر قابل پیش بینی خواهد بود. در این دوران مادران می توانند با مصرف محصولات رژیمی دیابتی قند خون خود را کنترل کنند.
در مورد دیابت نوع 2 پزشک درباره ی دارو های مصرفی پس از زایمان تصمیم می گیرد. در مادرانی که تمایل به شیردهی نوزاد خود دارند بهتر است انسولین ادامه پیدا کند بنا بر نظریه سایت .journals.elsevier و مطابق نظر ADA متفورمین در مادر شیرده با دوز 500 میلی گرم دو بار در روز قابل استفاده است (یعنی دوز نسبی قابل قبول برای ورود در بدن نوزاد کمتر از 10 درصد) دیابت حاملگی ممکن است بی درنگ پس از زایمان از بین برود این واقعیت به خصوص هنگامی صورت می گیرد که دیابت در زمان حاملگی فقط با ورزش و رعایت رژیم غذایی در کنترل بوده است البته احتمال باقی ماند دیابت بلافاصله پس از زایمان یا در طول دوران زندگی وجود دارد. این خطر در افراد چاق بالاتر است. 24 تا 72 ساعت باید قند ناشتا چک و وجود دیابت بررسی شود بر اساس توصیه ADA زنان مبتلا به دیابت حاملگی باید بین هفته ی 4 تا 12 بعد از زایمان مورد آزمایش مجدد قند خون با دستگاه تست قند خون قرار گیرند. برای اندازه گیری دقیق تر استفاده از نوار قند خون مناسب بسیار مهم است. به طور معمول تمام زنانی که زایمان داشته اند باید 6 هفته پس از زایمان مجدد به متخصص زایمان مراجعه کنند. در این ویزیت می توانند همزمان نتیجه آزمایش قند خون بعد از زایمان را به متخصص مربوط ارائه دهد. در موارد دیابت قبلی آشکار در هفته های اول پس از زایمان به علت خستگی ناشی از مراقبت نوزاد استرس ناشی از خواب ناکافی، کنترل قند مشکل می شود. اختلالات خواب شانس چرت زدن در هنگام غذا خوردن و یا میان وعده های غذایی را افزایش می دهد؛ بنابراین بیمار در معرض کاهش قند خون قرار می گیرد. بنابراین همه ی دلایل بالا، آزمایش مکرر قند خون در روز های پس از زایمان ضروری است. با رسیدن نوزاد به خانه، توجه شما از مراقبت از خود معطوف به مراقبت از نوزاد می شود. در نظر داشته باشید که مراقبت صحیح از نوزاد نیازمند مراقبت صحیح از خود است. عادت هایی را که در دوران حاملگی سبب حفظ قند شما در محدوده ی طبیعی می شد پس از زایمان ادامه دهید.
شیردهی
شیردهی با پستان برای مادران دیابتی مفید است. اما ممکن است کنترل قند خون را قدری مشکل کند. برای جلوگیری از افت قند خون تا هنگام شیر دهی به نکته های زیر توجه شود:
- پیش و یا طی دوران شیردهی یک میان وعده مصرف شود.
- به اندازه کافی مایعات بنوشید (یک لیوان آب و یا یک لیوان نوشیدنی فاقد کافئین بخورید)
- همیشه همراه خود مواد غذایی شیرین داشته باشید تا در زمانی که احساس افت فند خون کردید آن را مصرف کنید.بنابراین مجبور نیستید برای درمان افت قند خون شیر دهی را متوقف کنید.
همیشه سلامت باشید. امیداریم مطالعه این مقاله به شما در کنترل دیابت بارداری کمک کند. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تغذیه در دوران دیابت بارداری چگونه است را مطالعه کنید تا در مورد تغذیه در دوران دیابت بارداری اطلاعات مفیدی کسب کنید.
مطلب جالبی بود.
سلام . تشکر از شما
روی جنین تاثیری داره؟
با سلام ممنون از حسن توجه شما، اگر مادر قبل از بارداری مبتلا به دیابت نبوده و تحت نظارت پزشک متخصص باشد خیر تاثیری ندارد
چگونه با داشتن افت قندخون به نوزاد شیر بدیم؟
با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، توصیه میشود هنگام شیردهی یک خوراکی شیرین مصرف شود تا از افت قندخون جلوگیری شود
سلام چطور میتوانیم از دیابت بارداری پیشگیری کنیم؟
سلام با تغذیه مناسب و ورزش میتوان از دیابت بارداری جلوگیری کرد.
خیلی کامل و مفید بود
سلام ممنون از نظر شما پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات سایت را هم مطالعه کنید.