مقالات, دیابت

دیابت

کلیات دیابت

دیابت یا بیماری قند، عبارت است از اختلال در سوخت و ساز مواد کربوهیدرات دار نشاسته ای. کلمه دیابت از زبان یونانی گرفته شده و معنی آن افزایش دفع ادرار است. در افراد غیر دیابتی میزان قند خون ناشتا معمولا کمتر از 100 میلی گرم درصد و 2 ساعت بعد از غذا کمتر از 140 میلی گرم درصد است. افرادی که به دیابت مبتلا نیستند می توانند هر روز صبح قبل از میل کردن صبحانه قند خون خود را با دستگاه تست قند خون اندازه گیری کنند تا از سلامت خود اطمینان حاصل کنند. یک دیابتی بدون درمان نمی تواند میزان قند خون خود را در حد مقادیر طبیعی ذکر شده نگه دارد. اگر قند خون به بیش از 180 میلی گرم درصد برسد، قند همراه با ادرار، دفع می گردد.

در اثر افزایش قند خون ناشی از دیابت، چنین علائمی بروز می کند: تکرار ادرار، کاهش نیروی جسمی، سستی و دیر بهبود یافتن زخم ها. با کنترل مطلوب میزان قند خون در حد نزدیک به طبیعی، از بروز علائم گفته شده جلوگیری خواهد شد. افزایش مستمر و بالا بودن دائمی قند خون سبب بروز عوارض غیر قابل کنترل می شود.

به این ترتیب هر دیابتی باید در مورد دیابت خود، از آموزش های لازم برخوردار شود تا بتواند به طور فعال با همکاری پزشک خویش برای کنترل مطلوب قند خون کوشش کند و به این وسیله از علائم و عوارض این بیماری جلوگیری به عمل آورد. ناگفته نماند که در این رویکرد درمانی، تا حد ممکن نباید به روال مطلوب زندگی فرد دیابتی صدمه وارد آید. به عبارت دیگر، هدف از درمان دیابت، جلوگیری از عوارض دیابت و داشتن زندگی مطلوب و شاداب می باشد. حتما باید به صورت دوره ای علاوه بر تست قند خون، فشار خون خود را نیز با دستگاه فشارسنج اندازه گیری کنید و تحت نظر پزشک باشید. زندگی با دیابت ممکن است اما حتما باید به توصیه های پزشک خود عمل کنید و در سبک زندگی خود تغییرات مثبتی ایجاد کنید.

9 دیدگاه در “دیابت

  1. احمد گفت:

    بسیار مفید بود

    1. عرفان طب گفت:

      سلام . ممنون احمد جان. خوشحالیم که راضی هستید از مقاله ما. از سایر مقاله ها هم بازدید کنید.

  2. مجید دماوندی گفت:

    از چه سنی باید بررسی بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام ممنون از حسن توجه شما، دیابت نوع 1 از بدو تولد و دیابت نوع 2 از 30 سالگی باید بررسی شود

  3. آرتین گفت:

    آیا سیگار کشیدن هم تاثیری بر قندخون داره؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، بله در مواردی موجب افزایش قندخون می‌شود

  4. عاطفه گفت:

    سلام بی تحرکی باعث افزایش قندخون شود؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما بله بی تحرکی میتواند قندخون را افزایش دهد.

  5. سهیلا یوسفی گفت:

    دیابت میتواند به دلایل زمینه ارثی ایجاد شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *