فشار خون, مقالات

نتایج عالی داروهای فشار خون در حاملگی

بحث در این زمینه متناقص است. گفته می‌شود در صورت مصرف از قبل در یک فرد با فشار خون مزمن می‌توان این دارو را ادامه دارد به خصوص که حداکثر اثر دفع کنندگی آن از بدن طی یک هفته اول مصرف است.

>فشار خون دوره نفاس

فشار خون دوره نفاس یا ناشی از ادامه فشار خون دوره حاملگی و یا حتی قبل از حاملگی است و یا جدید می باشد. پره اکلامپسی معمولا طی ۳۲ هفته بعد از حاملگی بهبود می یابد اما گاهی تا ۶۳ ماه نیز ادامه می یابد اما اگر از این زمان بیشتر طول بکشد مانند زنان غیر حامله باید درمان شود. در این حالت شما با استفاده از دستگاه فشارسنج دیجیتال می توانید مراقبت بیشتری از خود در مقابل این بیماری نماید.

علت فشار خون جدید از زایمان عبارتست از:

۱_ناشی از دریافت حجم زیاد مایع در طی زایمان است

۲_ به دنبال بی حسی جهت زایمان و سزارین

۳_از بین رفتن وازودیلاتاسیون ناشی از وجود حاملگی با زایمان

۴_مصرف مسکن های غیراستروئیدی(NSAID)

۵_احتمال وجود پره اکلامپسی و یا حتی سندرم HELLP باشد که باید از طریق تعداد پلاکت،آنزیم های کبدی و پروتئینوری بررسی شود.

۶_در موارد نادری ممکن است به علت هیپرآلدسترونیسم باشد.

درمان فشار خون دوره نفاس

داروهای مورد استفاده در این مرحله شبیه دارو های مورد استفاده در خانم های غیر حامله است و تنها باید وضعیت شیردهی بیمار مورد توجه قرار گیرد و از متیل دوپا به علت احتمال ایجاد افسردگی اجتناب شود. خانم های با فشار خون سیستولیک بیشتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه باید تحت درمان قرار گیرند.

می توان از دوز ۲۰ میلی گرم دو بار در روز فروسماید استفاده کرد.

فشار خون باید مانیتور شود و بعد از ترخیص توجه شود از افت فشار خون اجتناب شود.در صورت نیاز داروهای ضد فشار خون تا سه هفته ادامه و سپس قطع شود و در مورد نیاز به ادامه یا قطع تصمیم گیری شود. در کنار استفاده از دارو های مناسب  شما می توانید برای حفظ سلامتی خود با خرید انواع فشارسنج و فشارخون مراقبت دقیق تری از بدن خود نماید.

فشار خون زمان شیردهی

بتا بلوکرها و بلوک کننده های کانال کلسیم از طریق شیر ترشح می شود اما در طی شیردهی ایمن هستند اما به هر حال در هر گروه باید از داروهایی که کمترین میزان ترشح در شیر دارند استفاده شود.

مثلا در بین بتا بلوکرها،پروپرانولول و متوپرولول کمترین میزان ترشح در شیر را دارند اما آتنولول و آسبوتولول بیشترین میزان ترشح در شیر را دارند و بایستی اجتناب شوند.

دارو های بلوک کننده کانال کلسیم مثل،وراپامیل_دیلتیازم و نیفیدیپین و نیکاردیپین کمتر از ۲ درصد در شیر ترشح می شوند و کاملا ایمن هستند.

دارو های مهار کننده ACE (همانند کاپتوپریل و انالاپریل) به مقدار کم در شیر ترشح می شوند اما نوزاد به اثرات افت فشار خون آنها حساس است و ممکن است سبب افت فشار و تشنج و الیگوری در نوزاد شود،لذا باید وضعیت همودینامیک نوزاد به درستی مورد بررسی و کنترل قرار گیرد.

در مورد داروهای مهار کننده رسپتور آنژیوتانسین II اطلاع کاملی در زمان شیردهی وجود ندارد.

دیورتیک ها ممکن است سبب کاهش میزان شیر شوند اما در حاملگی ممنوع نیستند.

رژیم غذایی: در زمان حاملگی نیاز به محدودیت نمک نیست و محدودیت نمک ممکن است سبب کاهش حجم داخل عروقی شود.

بررسی و شناخت

هنگامی که هیپرتانسیون به طور مقدماتی تشخیص داده شود، بررسی پرستاری شامل پایش فشار خون در فواصل مکرر و سپس در فواصل برنامه ریزی شده خواهد بود. هنگام شروع درمان دارویی ضد فشار خون توسط بیمار، بررسی فشار خون به منظور تعیین اثربخشی دارو و آشکار کردن هرگونه تغییرات فشار خون دال بر نیاز به تغییر طرح برنامه درمانی، ضروری است.

انجمن قلب آمریکا استانداردهایی برای اندازه‌گیری فشارخون تدوین کرده‌اند که شامل شرایط لازم پیش از اندازه گیری آن، مشخصات تجهیزات، فناوری های اندازه گیری فشار خون برای به دست آوردن اندازه های صحیح و پایدار می باشد.

خطا در اندازه گیری فشار خون معمولاً در مواقعی که کاف برای بازوی بیمار خیلی کوچک است یا هنگامی که خالی کردن کاف بسیار آهسته انجام می شود( سرعت توصیه شده ۲ تا ۳ میلی متر جیوه در ثانیه) و وقتی که وقفه شنیداری تشخیص داده نمی شود، رخ می دهد. وقفه شنیداری هنگامی است که صداهای کورتکوف برای مدت کوتاهی در حین تخلیه کاف ناپدید می‌شوند. این امر می‌تواند منجر به گزارش فشار خون سیستولیک پایین یا دیاستولیک بالا شود. تاریخچه کاملی از بیمار به منظور بررسی علایم ناشی از آسیب به ارگان هدف گرفته می شود(به طور نمونه، آیا سایر ارگان های بدن تحت تاثیر فشار خون بالا قرار گرفته‌اند). چنین علائمی ممکن است شامل درد آنژینی، کوتاهی نفس،تغییراتی در گفتار، بینایی،تعادل؛خونریزی از بینی؛سردرد؛سیاهی رفتن چشم یا شب ادراری باشند. همسر بیمار می تواند در مورد گزارش رخ داد آپنه انسدادی در خواب برای بیمار،کمک کند.

در طی معاینات بالینی،پرستار باید به سرعت،ریتم،مشخصه    نبض های اپیکال و محیطی به منظور شناسایی اثرات هیپرتانسیون بر قلب و عروق توجه کند. یک بررسی دقیق می تواند اطلاعات با ارزشی مربوط به وسعت تاثیر هیپرتانسیون روی سایر بخش‌های بدن و همچنین عوامل شخصی، اجتماعی، یا اقتصادی در ارتباط با مشکل فراهم نماید. به طور مثال، در برخی موارد ممکن است توانایی رعایت برنامه ی دارو درمانی توسط بیمار در صورت فقدان منابع مالی و بیمه درمانی جهت خرید دارو، دچار اختلال شود.

تشخیص های پرستاری

بر اساس اطلاعات به دست آمده از بررسی. تشخیص های پرستاری بیمار ممکن است شامل موارد زیر باشد:

✔ کمبود اطلاعات در رابطه با ارتباط بین رژیم درمانی و کنترل فرایند بیماری

✔ عدم رعایت برنامه درمانی در ارتباط با اثرات جانبی درمان های تجویز شده

>تشخیص فشار خون بالا

غربالگری:همه افراد ۱۸ ساله و بالاتر باید برای فشار خون بالا غربالگری موثرند. در عمل، اندازه گیری فشار خون ساده و سریع است و در بیشتر ویزیت ها انجام می شود.

با این حال حداقل، تکرار غربالگری باید به صورت زیر انجام شود:

بزرگسالان ۴۰ ساله و بالاتر باید فشار خون آنها سالانه اندازه گیری شود.

افراد بزرگسال بین ۱۸ تا ۳۹ ساله در صورتی که ریسک فاکتور هایپرتانسیون داشته باشند یا قبل از فشار خون اندازه گیری شده آن ها ۸۹_۸۵/۱۳۰میلی متر جیوه بوده باید حداقل سالی یک بار غربالگری شوند.

افراد بزرگسال بین ۱۸ تا ۳۹ ساله که آخرین بار فشار خون اندازه گیری شده آنها کمتر است۱۳۰/۸۰ میلی متر جیوه بوده فردیس که فاکتور هایپرتانسیون ندارند، باید هر سه سال یکبار غربالگری شوند.

در بیمار غیر معمول که در غربالگری اولیه فشار خون بیشتر از۱۸۰/۱۱۰ میلی  متر جیوه دارند و یا کسی که با هایپرتانسیون اورژانسی مراجعه کرده میتوان بدون تایید بیشتر، تشخیص هایپرتانسیون داد.

در تمام بیماران دیگر که غربالگری فشارخون می شوند، تشخیص هایپرتانسیون باید با استفاده از اندازه گیری فشار خون خارج از مطب و ترجیح به صورت سرپایی تأیید شود(ABPM). اندازه گیری فشار خون در منزل یک جایگزین قابل قبول برایABPM است در صورتی که امکان ABPM وجود نداشته باشد(این روش با توصیه های USPSTE و برنامه آموزش فشار خون کانادا (CHEP)سازگار است.

بعضی وقت ها اندازه گیری فشار خون خارج قسمت به دلیل مسائلی مانند در دسترس بودن تجهیزات، بیمه و هزینه وجود ندارد. در این شرایط برای تشخیص هایپرتانسیون می‌توان بر اساس دفعات اندازه گیری فشار خون در مطب در یک دوره چند هفته یا چند ماهه اقدام کرد. تعداد دفعات اندازه گیری فشار خون در مطب که لازم است و هیپرتانسیون تایید شود بستگی به شدت بالا رفتن فشار خون، وجود عدم وجود آسیب به ارگان( مثل هایپرتروفی بطن چپ) وجود یا عدم وجود دیابت ایا بیماری کلیوی مزمن دارد و در صورت نبودن آسیب به ارگانهای هدف ای فشار خون(قلب،کلیه،مغز و…) ممکن است تا شش بار انجام شود. برای کنترل بیشتر می تونید با خرید انواع فشارسنج بازویی پیک  و استفاده مناسب مانع افزایش این بیماری بشوید.

مشکلات جانبی/عوارض احتمالی

بر اساس اطلاعات به دست آمده از بررسی، عوارض احتمالی که ممکن است به وجود آید، شامل موارد زیر است:

✔ هیپرتروفی بطن چپ788

✔ انفارکتوس میوکارد

✔ نارسایی قلب

✔ حملات ایسکمیک زودگذر(TLAs)

✔حادثه مغزی_عروقی

✔ نارسایی و عدم کفایت کلیه

✔ خونریزی شبکیه

برنامه ریزی و اهداف

اهداف عمده برای بیمار شامل درک فرآیند بیماری و درمان آن، شرکت کردن در برنامه مراقبت از خود و فقدان عوارض می باشند.

مداخلات پرستاری

اهداف مراقبت پرستاری از مبتلایان به هیپرتانسیون برای کاهش و کنترل فشار خون بدون ایجاد اثرات جانبی و هزینه های ناخواسته متمرکز است. برای دستیابی به این اهداف، پرستار باید از بیمار حمایت کرده و وی را آموزش دهد که از طریق اجرای تغییراتی ضروری در شیوه زندگی، دریافت دارو و مطابق دستور و برنامه ریزی منظم پیگیری توسط کارکنان مراقبت بهداشتی در جهت پیشرفت یا شناسایی و درمان هرگونه عوارض بیماری و یا درمان شرکت جوید.

ارزیابی

مشخص شده که در بیمارانی که هایپرتانسیون مقاوم دارند، یک ارزیابی برای تحقق اطلاعات زیر باید انجام شود:

تعیین آسیب ارگان هدف و یا بیماری های قلبی عروقی

 ارزیابی سایر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی

 شناسایی عوامل در شیوه زندگی فرد که به صورت بالقوه باعث هایپرتانسیون می‌شوند.

 شناسایی عوامل مداخله کننده( مصرف مزمن داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ضدبارداری های خوراکی) و عوامل بالقوه قابل درمان هیپرتانسیون ثانویه

با وجود اینکه هایپرتانسیون اولیه بیشترین علت است باید علل ثانویه از طری تاریخچه، معاینه فیزیکی و تست های روتین آزمایشگاهی بررسی شوند.

با این حال این مهم است که آگاهی از سرنخ های بالینی برای احتمال وجود عوامل ثانویه هایپرتانسیون نیاز به ارزیابی گسترده را نشان می دهد.

افزایش سطح آگاهی

نیازهای درک فرایند بیماری و چگونگی تاثیر تغییرات شیوه زندگی و داروها در کنترل فشارخون برای بیمار اهمیت دارد. پرستار لازم است روی مفهوم کنترل فشار خون بیشتر از درمان آن تاکید کند. پرستار می تواند بیمار را به تدوین طرحی برای کاهش وزن توسط مشاوره با یک متخصص تغذیه تشویق نماید. برنامه معمولا شامل محدودیت دریافت سدیم و چربی، افزایش مصرف میوه و سبزیجات و انجام تمرینات منظم بدنی می باشد. توضیح این مسئله که سازگاری با مزه غذا های کم نمک و عادی شدن آنها ۲ تا ۳ماه طول میکشد. به بیمار در تطابق با کاهش میزان نمک مصرفی کمک می نماید به بیماران باید توصیه کرد که دریافت الکل را محدود نماید و از مصرف تنباکو اجتناب کند، نه به این دلیل که استعمال سیگار باعث بروز هیپرتانسیون می شود، بلکه هر فرد مبتلا به هیپرتانسیون در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلب_عروقی قرار دارد و سیگار نیز این خطر را بالاتر خواهد برد.

ارتقای تبعیت از رژیم درمانی

عدم تبعیت از برنامه درمانی یک مشکل اساسی برای افراد مبتلا به فشار خون می باشد. حدود ۵۰ درصد بیماران پس از یک سال از شروع درمان، مصرف داروهای خویش را قطع می کنند. دستیابی به کنترل فشارخون فقط توسط ۵۴ درصد بیماران صورت می‌گیرد. تبعیت از رژیم درمانی هنگامی افزایش می‌یابد که بیماران به طور فعال در فعالیت های مراقبت از خود شامل بررسی فشار خون برای رژیم غذایی توسط خود بیمار، مشارکت داشته باشند چرا که بیمار امکان فیدبک آنی می یابد و احساس کنترل بیشتری دارد. برنامه بهبودی که توسط پرستار بر اساس عادات غذایی و ورزشی بیمار تنظیم شود به مراتب از برنامه های عمومی موثر تر می باشد.

بیماران فشار خونی باید از تعدیلات سبک زندگی توصیه شده و دریافت منظم داروهای تجویزی، تبعیت کامل داشته باشند. این کار برای بعضی از بیماران که بدون دارو هیچگونه علامتی ندارند و با مصرف دارو دچار عارضه می شوند، غیر معقول به نظر می رسد. معمولا یک آموزش و تشویق مداوم برای بیماران فشار خونی جهت قبول برنامه درمانی و کمک به ایشان جهت زندگی با فشار خون نیاز می باشد.

پرستار به وسیله حمایت بیمار در ایجاد تغییرات کوچک در هر بار ملاقات، باعث تغییر در رفتار بیمار و دستیابی به اهداف می گردد. اگر بیمار در جنبه ویژه‌ای از برنامه درمانی دچار مشکل می باشد، بیمار و پرستار با کمک یکدیگر به دنبال شیوه دیگری یا تغییری در برنامه می گردند که موفقیت بیشتری برای بیمار به دنبال داشته باشد. گروه های حمایتی کنترل وزن، ترک سیگار و کاهش و درمان تنش ممکن است برای برخی از بیماران مفید باشند سایرین از حمایت خانواده و دوستان سود می‌برند. پرستار به بیمار در تدوین و رعایت یک برنامه ورزشی منظم کمک می کند، زیرا تمرینات منظم عامل مهم در کاهش وزن است.

رژیم های مختلف در سایت dictionary.cambridge.org

 ارتقای مراقبت در منزل به جامعه محور 

شما با استفاده و خرید دستگاه فشار خون و فشار سنج بازویی امرون مدل 6  می توانید سلامت خودتان رو ارتقا بدید.
برنامه بین المللی آموزش فشار خون بالا، غربالگری فشار خون تنها با هدف یافتن مورد را توصیه نمی‌کند، زیرا تقریباً ۶۱ درصد افراد با افزایش سطح فشار خون خود پی برده اند. در صورت درخواست شرکت در برنامه غربالگری فشار خون، پرستار باید از صحت روش اندازه گیری فشار خون بکار رفته مطمئن باشد، که مانومترهای به کار رفته تنظیم شده باشد، زمینه پیگیری برای هر فرد مبتلا به پرفشاری خون را فراهم سازد. زمان کافی باید برای آموزش دادن به بیمار مبتلا به پرفشاری خون اختصاص داده شود. هر فرد باید یک ثبت مکتوب از فشار خون خود را در هنگام غربالگری به همراه داشته باشد.

 

آموزش مراقبت از خود به بیمار

رعایت کردن رژیم درمانی جزوه مسئولیت های بیمار در مشارکت و همکاری با کارکنان مراقبت بهداشتی می باشد. پرستار با آموزش درباره مدیریت کردن فشار خون، برنامه ریزی برای فشارخون هدف و نیز کمک در فراهم کردن حمایت های اجتماعی، می‌تواند برای کنترل فشار خون به بیمار کمک کند. درگیر نمودن اعضای خانواده در برنامه های آموزش، آنان را قادر می سازد که از بیمار در تلاش برای کنترل هیپرتانسیون حمایت کنند. انجمن قلب آمریکا و انستیتوی بین المللی قلب، ریه و خون، هردو، مواد آموزشی  نوشتاری و الکترونیکی برای بیماران فراهم می کنند.

ارایه ی اطلاعات نوشتاری مربوط به آثار مورد انتظار و اثرات جانبی دارو بسیار مهم است. هنگام بروز اثرات جانبی است که بیماران به اهمیت گزارش آنها و چگونگی گزارش و ارایه ی اطلاعات به چه کسی پی می برند. بیمار را باید نسبت به اورتون سیون بازگشتی ناشی از قطع ناگهانی دارو آگاه کرد به علاوه بیمار باید بدانند که برخی از داروهای قبیل بتابلوکرها ممکن است باعث اختلال در عملکرد جنسی شوند. پرستار می تواند بیمار را به اندازه گیری فشار خون در منزل تشویق کرده و آموزش دهد. این عمل بیمار را در امر مراقبت از خود درگیر کرده و در حقیقت روی این مسئله تاکید دارد که مصرف نادرست دارو ممکن است باعث افزایش آبله توجهی از فشار خون شود.

لازم است که بیمار از تغییر مداوم فشار خون و وجود دامنه ای برای تغییر فشار خون که باید تحت پایش قرار گیرد، اطلاع حاصل نماید.

ملاحظات سالمندی

رعایت برنامه درمانی ممکن است برای افراد سالمند مشکل تر باشد. به خاطر سپردن برنامه درمان دارویی مشکل بوده و هزینه آنها می تواند مسئله ساز باشد. در صورت مناسب بودن، تک درمانی( درمان با یک دارو)، ممکن است برنامه دارویی را آسانتر کرده و هزینه را کمتر نماید. در مراقبت خاص باید از درک بیماران سالمند نسبت به برنامه درمانی اطمینان حاصل نمود، که بتوانند دارو را ببینند و آن را بخوانند و ظرف دارو را باز کنند و داروی تجویز شده را بعد از اتمام مقدار موجود، مجدداً تهیه نمایند. خانواده یا ارایه کننده ی مراقبت از افراد سالمند باید در برنامه آموزشی شرکت کنند، به طوری که بتوانند نیازهای بیمار را درک کرده و رعایت برنامه درمانی را مورد حمایت قرار داده و بدانند که در صورت بروز مشکلات یا اطلاعات، چه زمان و با چه کسی تماس حاصل فرمایند.

 

 مراقبت مداوم

مراقبت پیگیری کننده منظم بسیار اهمیت دارد به طوری که فرآیند بیماری را که وابسته به میزان کنترل پیشرفته است ،می توان بررسی و درمان کرد.

تاریخچه باید حاوی کلیه اطلاعات مربوط به هر مشکل احتمالی به ویژه مشکلات مربوط به مصرف داروها از قبیل کاهش فشار خون وضعیتی(ارتوستاتیک) ( تجربه سیاهی رفتن چشم یا گیجی و منگی در حالت ایستاده) باشد.

 

8 دیدگاه در “نتایج عالی داروهای فشار خون در حاملگی

  1. آیسان گفت:

    واقعا این مقاله عرفان طب درست هست من هم همین مشکلات رو داشتم.

    1. عرفان طب گفت:

      سلام. خوشحالیم که مقاله ما تونسته به شما کمک کنه.

  2. خدیجه گفت:

    قرص فشار عوارضی برای مادر داره؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام خدمت شما کاربر عزیز، همه دارو ها شامل عوارض نیستند در این مورد بهتر است با پزشک معالج مشورت کنید

  3. مهرزاد گفت:

    از چه سنی شارخون باید بررسی بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، به توصیه پزشکان از سه سالگی هر سال باید فشارخون افراد چک شود

  4. الهام گفت:

    سلام فشارخون بالا در بارداری خطرناک است؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام بله اگر کنترل نشود میتواند خطرناک باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *