مقالات, دیابت

با مصرف خوراکی ها چگونه از دیابت جلوگیری کنیم؟

پیشگیری از دیابت با خوراکی ها

بیماری قند یا همان دیابت، یک بیماری مزمن است که هنوز درمان قطعی برای آن کشف نشده است. دانشمندان هنوز به طور دقیق نتوانستند کشف کنند که چه چیزی موجب بروز بیماری دیابت می شود، اما عواملی را درباره آن موثر می دانند که از مهم ترین آن ها می توان به وراثت اشاره کرد. افرادی که در خانواده خود این بیماری را دارند باید به صورت دوره ای چکاپ کامل شوند و میزان قند خون خود را با دستگاه تست قند خون اندازه گیری کنند و در مشاهده علائم دیابت به پزشک مراجعه کنند.

با تمام آنچه که درباره دیابت گفتیم، این بیماری غیر قابل پیشگیری است و راه هایی از جمله سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مناسب می توانند ابتلا به آن را تا حد ممکن به تاخیر بیندازند. در مقاله ای که پیش روی شماست قصد داریم به بررسی خوراکی هایی بپردازیم که می توانند از ابتلا به مرض قند جلوگیری کنند. شما هم اگر تجربه ای در این زمینه دارید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

فقط به خوراکی ها اتکا نکنید

پیش از آن که به بحث خوراکی ها در موضوع پیشگیری از دیابت بپردازیم، جا دارد این نکته را بگوییم که پیشگیری از دیابت ممکن است تنها با داشتن رژیم غذایی سالم رخ ندهد و شما لازم است عوامل دیگری را نیز در این زمینه مد نظر قرار دهید. مثلا داشتن فعالیت فیزیکی و ورزش کردن سبب کاهش وزن و بالا رفتن حساسیت بدن نسبت به انسولین می شود. دوری از اضافه وزن به کنترل فشار خون و بهبود قند خون کمک می کند. اضافه وزن و عدم کنترل آن می تواند علاوه بر بیماری دیابت سبب ایجاد بیماری فشار خون در افراد نیز شود. افرادی که با بیماری اضافه وزن درگیر هستند بهتر است تحت نظر پزشک باشند و میزان فشار خون خود را نیز با دستگاه فشارسنج عقربه ای اندازه گیری کنند.

دیابت و خوراکی های مفید

رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از دیابت

رژیم های غذایی که پر از غلات تصفیه شده و شکر اضافه هستند خطر ابتلا به بیماری دیابت را در افراد مستعد ابتلا بالا می برند. از طرف دیگر، مصرف سبزی ها، میوه ها، غلات کامل و چربی های سالم مثل روغن زیتون می تواند مانع ابتلای افراد به دیابت شوند. مصرف چربی ها در روز نباید از 30 درصد کالری روزانه تجاوز کند و پروتئین ها باید تا 20 درصد کالری روزانه را شامل شوند. استفاده از محصولات رژیمی نیز در کنترل دیابت تاثیر چشم گیری دارد.

روزانه حداقل 20 گرم فیبر باید در رژیم غذایی گنجانده شود. مصرف نمک بهتر است کم شود، به این منظور مصرف غذاهای خانگی از غذاهای آماده مانند کنسرو یا سوسیس و کالباس بهتر است. همچنین باید از مصرف بیش از اندازه کلسترول هم پیشگیری شود. افرادی که به دیابت مبتلا می شوند باید به صورت دوره ای فشار خون خود را با دستگاه فشارسنج دیجیتالی اندازه گیری کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند.

مصرف زیاد گوشت قرمز برای اکثر بزرگسالان به ویژه کسانی که در معرض بیماری قند هستند مضر است. بهتر است به جای گوشت قرمز، از غذاهای دریایی استفاده شود. حبوبات عموما حاوی فیبر، ویتامین B، منیزیم، پتاسیم و فسفر است که مصرفه همه این ها بسیار برای سلامتی مفید است.

اگر شخصی پیش دیابت دارد یا به دیابت مبتلاست بهتر است به جای استفاده از قند و شیرینی هنگام خوردن چای، از توت خشک، کشمش و خرمای خشک استفاده کنید. استفاده از این خوراکی ها هم، نباید بیش از اندازه باشد.

مواد غذایی هایی که باعث پیشگیری از دیابت می شوند

در ادامه به بررسی مواد غذایی خواهیم پرداخت که به طور ویژه به پیشگیری از دیابت کمک می کنند. می توانید با مصرف این مواد غذایی ها از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری کنید.

چربی لبنیات

مطالعات جدید نشان می دهد که چربی لبنیات، به لطف وجود اسید ترانس پالمی تولئیک، که نوعی اسید چرب است می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت شود. این اسید چرب در کره، شیر، پنیر و ماست وجود دارد اما بدن نمی تواند آن را بسازد. تحقیقات نشان می دهد که چربی لبنیات تا 60 درصد می تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. البته این موضوع دلیل بر آن نیست که شخصی به مصرف بی رویه لبنیات پر چرب و پر کالری مثل بستنی بپردازد بلکه مقدار چربی وارد شده به بدن را نیز باید کنترل کرد، بخصوص اگر فرد علاوه بر دیابت در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هم هست.

فلفل تند

در فلفل تند دو ماده فعال به نام های کاپسایسین و دهیدروکاپسایسین وجود دارد که روی سطح قند خون و انسولین تاثیر می گذارند و با کاهش آن ها از ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند. فلفل علاوه بر دیابت برای بیماری های قلبی و عروقی نیز مفید است. فلفل عوارض دارو هایی نظیر آسپرین را ندارد اما به خوبی می تواند در بدن مثل آن ها عمل کند و از لخته شدن خون در بدن و تشکیل چربی در دیواره های سرخرگ جلوگیری کند. افراد دیابتی باید تحت نظر پزشک این مواد غذایی را مصرف کنند و همواره میزان قند خون خود را کنترل کنند. در کنترل میزان قند خون نوار تست قند خون با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است.

مغز بادام

متخصصان تغذیه به این نتیجه رسیده اند که افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند، بهتر است که با افزودن بادام به رژیم غذاییشان به پیشگیری از این بیماری بپردازند. مغز بادام تاثیرات مثبتی روی وضعیت متابولیک بدن دارد.

پیشگیری از دیابت

قهوه

پژوهشگران ایتالیایی در موسسه ملی تحقیقات غذایی با انجام تحقیق روی عملکرد قهوه در بدن دریافتند که در قهوه فنول هایی وجود دارد که می توانند ضد دیابت عمل کنند. این مواد با کاهش سطح گلایسمی خون از ابتلا به دیابت پیشگیری می کنند.اسیدکلوژنتیک، اسید فرولیک و اسید کافئیک ترکیبات فنولیکی قهوه هستند که برخی از آنزیم های هضم کربوهیدرات ها را متوقف کنند، در حالی که کافئین فعالیت بازدارنده ای در مقابل این آنزیم ها نشان نمی دهد و از این رو آن را یک ترکیب ضد دیابت می دانند. بعد ایجاد یک رژیم غذایی سالم حتما میزان قند خون را با دستگاه تست قند خون اندازه گیری کنید. در نظر داشته باشید که به صورت دوره نیز سوزن لنست دستگاه را تعویض کنید تا از نظر بهداشتی مشکلی پیش نیاید.

چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی مفید برای بدن است. این چای می تواند در پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی و همچنین دیابت جلوگیری کند. اضافه کردن آبلیمو به چای سبز می تواند تاثیرات آن را تا سه برابر افزایش  دهد. آبلیمو حاوی ویتامین C است، ویتامین C می تواند به آزاد شدن آنتی اکسیدان های سودمند چای سبز کمک کند.

اسفناج و کلم

سبزیجات برگدار می توانند خطر ابتلا به دیابت را کم کنند. نشریه BMJ مقاله ای منتشر کرده است که نشان می دهد مصرف 106 گرم از اسفناج و کلم در روز می تواند تا 14 درصد از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری کند. در این مقاله ذکر شده است که مصرف هر نوع میوه و سبزی نمی تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد اما گل کلم و کلم بروکلی به همراه اسفناج، در پیشگیری از دیابت موثرند.

آلوئه ورا

این گیاه به دلیل خاصیت محافظتی و ترمیمی که برای سلول های مسئول تولید انسولین دارد یکی از گیاهان مفید برای پیشگیری از دیابت نوع 2 است. همچنین این گیاه می تواند تا 70 درصد مقدار قند خون را کاهش داده و برای پیشگیری از بیماری دیابت به شدت موثر واقع شود. ممکن است بعضی از افراد دیابتی به تشخیص پزشک انسولین تزریق کنند. این افراد باید همواره سرسوزن قلم انسولین خود را تعویض کنند تا دچار بیماری های دیگری نشوند.

خوراکی هایی که گفتیم همه در کنار هم می توانند برای پیشگیری از دیابت مفید باشند، اما به یاد داشته باشید که برخی از این خوراکی ها ممکن است برای بیماری های دیگر ضرر باشند، یا این که فردی که آن ها را می خورد به برخی از آن ها حساسیت داشته باشد پس بهتر است اگر احساس می کنید در خطر ابتلا به دیابت هستید، تنها با دستور یک متخصص تغذیه، برنامه غذایی برای خود تدوین کنید.

امیدواریم از مطالعه این مقاله مطالب مفیدی کسب کرده باشید. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله علت خطر ناک پر فشاری خون و روش های کنترل آن را مطالعه کنید تا در مورد بیماری فشار خون و روش های کنترل آن اطلاعات مفیدی کسب کنید.

8 دیدگاه در “با مصرف خوراکی ها چگونه از دیابت جلوگیری کنیم؟

  1. مجتبی گفت:

    واقعا خوراکی ها انقدر تاثیر دارند.

    1. عرفان طب گفت:

      با تشکر از توجه شما مخاطب عزیز بله خوراکی ها سهم بسزایی در پیشگیری از دیابت را دارند

  2. عاطفه ورشوچی گفت:

    میوه های ترش هم میتونن کمک کننده باشن؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام خدمت شما کاربر عزیز، دقت کنید که برخی از میوه های ترش به دلیل قند زیاد مزه ترشی دارند پس بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید

  3. بهنام گفت:

    آبغوره چطور؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، آبغوره نیز می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد و بهتر است مصرف آن تحت نظارت پزشک صورت بگیرد

  4. مهدی مرادی گفت:

    مصرف زیاد میوه هم میتواند قندخون را افزایش دهد؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام بله مصرف بیش اندازه میوه هم میتواند قندخون را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *