افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. پس باید بیشتر از این افراد مراقب کرد.
علائم و نشانه های افسردگی در دیابت
- اغلب احساس ناراحتی و حساس بودن
- از دست دادن علاقه نسبت به هر چیزی
- ایجاد تغییر ناگهانی در وزن یا اشتها
- احساس گناه یا بی ارزش بودن
- تغییر در عادات خوابیدن
- ناتوانی در به خاطر آوردن چیز ها یا تصمیم گیری
- احساس خستگی یا از دست دادن انرژی
- احساس بیقراری
- به مرگ یا خودکشی فکر کردن
نکته: در صورت مشاهده یکی یا بیشتر از علائم بالا برای یک هفته یا بیشتر در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید و در مورد این علائم و خرید دستگاه تست قند خون صحبت کنید و از او مشورت بگیرید.
رانندگی با دیابت
- قبل از اینکه پشت فرمان بنشینید قند خون خود را چک کنید. اگر در جاده رانندگی می کنید هر دو ساعت قند خون خود را کنترل کنید. با خرید نوار قند خون با کیفیت می توانید دقیق تر این کار را انجام دهید.
- همیشه خوراکی های شیرینی (آبنبات، قند، شکر و نوشیدنی های شیرین) که قند خون را بالا می برد همراه خود داشته باشید.
- در صورت داشتن علائم کاهش قند خون سریعا ماشین را متوقف کنید. سریعا کاهش قند خون را با خوردن خوراکی های سریع الاثر (آب نبات، قند، شکر و نوشیدنی های شیرین) درمان کنید و 15 دقیقه ی بعد قند خون خود را کنترل کنید. بهتر است بعد از چند با استفاده از دستگاه تست قند خون سوزن لنست دستگاه را تعویض کنید. اگر هنوز قند خون پایین است دوباره خوردن خوراکی سریع الاثر را از سر بگیرید و پس از 15 دقیقه دوباده قند خون خود را چک کنید. می توانید از محصولات رژیمی دیابتی هم استفاده کنید تا قند خون شما به حالت نرمال برگردد.
- به صورت منظم به چشم پزشک مراجعه کنید تا از سلامت بینایی خود مطمئن شوید.
- هرگز در هنگام رانندگی چیزی ننوشید.
- هرگز وقتی که احساس ناخوشی و بی حالی می کنید پشت فرمان ننشینید.
- اندازه گیری قند خون با دستگاه قند خون آوان در طول رانندگی
آیا دیابت نوع 2 در زندگی روزمره شما مشکل ایجاد می کند:
در محل کار:
دیابت توانایی کاری شما را کم نمی کند. فقط گاهی اوقات ممکن است حملات حاد عدم تنظیم قند یا عوارض دیررس، به صورت موقتی یا پیشرونده، کارکرد جسمی و مغزی را کم کند. اگر چه می توانید از هر دو مورد جلوگیری نمود. دیابت باید به عنوان یک عامل خطر بیماری های قلبی عروقی در نظر گرفته شود و از نظر محیط شغلی باید در محیط های سالم و آرام و به دور از دود سیگار باشید. در محل کار خود همیشه مقداری شکر و مواد شیرین کننده داشته باشید زیرا ممکن است دچار افت قند خون شوید. اندازه گیری قند خون نیز به صورت دقیق با نوار تست قند خون زیگلاس مد می تواند به شما کمک کند.
در زمان سفر:
دیابت مانع از سفر نمی باشد، مقصد و تاریخ حرکت و طول مدت سفر هیچ یک نباید تحت تأثیر این مسئله قرار بگیرند. با پزشک خود درباره ی تغییرات احتمالی رژیم غذایی و درمانی که ممکن است در طول سفر لازم باشد بپرسید. از این چک لیست زیر قبل از آماده شدن برای مسافرت استفاده کنید:
پزشک معالج خود را در جریان زمان و مکان مسافرت خود قرار دهید.
در طول رانندگی بهتر است چندین بار قند خون خود را با دستگاه قند خون کلورچک اندازه گیری کنید.
همراه داشتن توصیه های پزشک برای تغییرات برنامه های مراقبتی و رعایت منظم و به موقع آن.
درصورت صلاحدید پزشک برنامه ی واکسیناسیون خود را چک کنید. زیرا قبل از مسافرت به بعضی مکان ها (خصوصا خارج از کشور) نیاز به مصونیت در مقابل بعضی از بیماری ها از طریق واکسیناسیون هست.
در صورتی که در طول سفر دچار تهوع و استفراغ می شوید از پزشک خود بخواهید داروی لازم را برای شما تجویز کند.
همراه بردن همه ی دارو ها، انسولین، سرنگ انسولین به تعداد کافی و وسایل مورد نیاز برای استفاده از آنها، نصف دارو ها را در کیف دستی قرار دهید و نصف دیگر آن را در چمدان بگذارید.
همیشه مقداری انسولین و قرص خود را به صورت اضافی در کیف جداگانه ای همراه داشته باشید تا در صورت گم شدن سایر وسایل دچار مشکل نشوید.
در زمان سفر داخل یا خارج شهری کارت هویتی به همراه داشته باشید که نشان دهنده ی دیابتی بودن شما باشد. در این کارت خود همچنین چند شماره تماس ضروری را مرقوم نمایید. بهتر است این کارت را پرس کرده و از گردن خود آویزان نمایید.
همراه داشتن دفترچه درمانی و بیمه
همراه داشتن دستگاه چک قند خون و تعدادی چسب کامفیل
همراه داشتن خوراکی هایی که قند خون را سریع بالا می برند (شکلات، آبنبات، شکر، قند و نوشیدنی های شیرین)
همراه داشتن شماره تلفن های ضروری مثل شماره ی پزشک یا شماره تلفن اورژانس
پیشنهاد میکنیم مقاله برای جلوگیری از پیشرفت دیابت چیکار کنیم را مطالعه کنید و از این بیماری خطرناک جلوگیری کنید.
دیابت و زندگی زناشویی
تمایلات جنسی و زندگی زناشویی یکی از بزرگترین نعمت های خداوند برای انسان است. دیابت بیماری مزمنی است که می تواند سبب ایجاد اختلالاتی در زندگی زناشویی و ارتباطات جنسی شما شود. اختلال در زندگی زناشویی می تواند باعث ناراحتی و آزار شما شود. اگر دیابت را تحت کنترل در آوریم می توانیم از یک رابطه جنسی سالم لذت ببریم در غیر این صورت اختلالات آزار دهنده زیادی در روابط جنسی پدید خواهد آمد. اثر دیابت در دراز مدت بر روابط جنسی تا حدودی وابسته به طول مدت زمان داشتن بیماری و چکونگی کنترل آن در طول زمان دارد. کنترل بیماری دیابت می تواند تا حدودی زیادی از ایجاد این مشکلات جلوگیری کند. اندازه گیری قند خون با دستگاه قندخون داکتر می تواند به شما کمک زیاد کند.
مشکلات جنسی مرتبط با دیابت در مردان به شرح زیر است:
اختلال نعوظ:
در دیابت رشته ای عصبی درگیر می شوند و همین درگیری اعصاب می توانند تحریک و عملکرد جنسی را مختل کند. مصرف بعضی از دارو ها مثل دارو های کنترل فشار خون نیز می توانند سبب ایجاد اختلال در نعوظ شود.
تستوسترون پایین:
این هورمون مرتبط با تحریک جنسی یا میل جنسی است. هنگامی که میزان این هورمون در بدن مرد پایین باشد علاقه کمتری به برقراری رابطه جنسی دارد.
دیر انزالی یا تأخیر در رسیدن به اوج لذت جنسی:
دیابت سبب تخریب اعصاب اندام تناسلی می شود و سبب می شود فرد به سختی به اوج لذت جنسی برود. مصرف دارو های ضد افسردگی نیز می تواند سبب بروز دیر انزالی در مردان شود.
انزال پس گرد:
این وضعیت با اختلالات اعصاب تناسلی در ارتباط است و بدین معنی است که هنگام انزال، منی به خارج از بدن نمی ریزد، بلکه به طرف عقب بر می گردد و وارد مثانه می شود و بعد ها با ادرار دفع می شود.
با آرزوی سلامتی برای شما. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله دیابت چگونه به کلیه ها صدمه می زند را مطالعه کنید تا در مورد مشکلات کلیوی که دیابت سبب ایجاد آن می شود نیز اطلاعات مفیدی کسب کنید.
یکم کوتاه بود.
با تشکر از توجه شما مخاطب عزیز باید عرض کنم مطالب بیشتری بابت این موضوع در سایت موجود میباشد و پیشنهاد میکنم مطالعه نمایید
ممکنه دیابت در محیط کار مشکل ساز باشه؟
با سلام خدمت کاربر عزیز، خیر اما بهتر است بیماری و نحوه مدیریت آن را به همکارانتان اطلاع دهید تا در صورت نیاز بتوانند به شما کمک کنند
برای تحصیل مشکلی ایجاد میکنه؟
با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، خیر اگر همواره تحت نظارت پزشک باشید مشکلی ایحاد نمیشود
کم خوابی هم از عوامل افسردگیه؟
با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، بله کم خوابی هم میتواند از علائم افسردگی در افراد باشد
سلام افت قندخون خطرناکه؟
سلام، افرادی که دچار دیابت هستند افت ناگهانی قندخون برای آنها خطرناک است.
سلام دیابت میتواند در روابط زناشویی اختلال ایجاد کند؟
سلام خدمت شما، بله دیابت میتواند در روابط زناشویی اختلال ایجاد کند.