ارتوپدی و توان بخشی, مقالات

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

طولانی‌ترین و ضخیم‌ترین عصب بدن، سیاتیک است. این عصب پنج ریشه دارد که در قسمت تحتانی کمر و سوراخ‌هایی که بین مهره‌ها قرار دارند خارج می‌ شوند و به یکدیگر پیوند می ‌خورند. این عصب از پشت باسن و پشت ساق پا عبور می ‌کند. به دردی که در امتداد این عصب حس می ‌شود سیاتیک گفته می ‌شود. تحمل درد سیاتیک بسیار سخت است و این درد با سوزش و تیرهای شدید همراه است.

پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر درباره درد سیاتیک مقاله سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟ را مطالعه کنید.

درد سیاتیک معمولا با استراحت و گذشت زمان بهبود میابد. درد سیاتیک با ورزش‌های مختلف کمتر می ‌شود و اگر جدی نباشد می ‌توان آن را با ورزش‌های مداوم از بین برد. درد سیاتیک گاهی تا کف پا هم حس می‌ شود و باعث آزردگی شدید می ‌شود. درد سیاتیک فقط در یک طرف بدن قرار دارد. با ما همراه باشید تا ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک را برای شما معرفی کنیم.

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

درمان سیاتیک

ورزش کشش زانو تا سینه

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

قبل از اینکه این ورزش را برای شما شرح دهیم توجه داشته باشید که اگر درد شما طی دو هفته بهبود پیدا نکرد باید حتما به پزشک مراجعه کنید. نکته بعدی هم این است که اگر در انجام  ورزش‌ها احساس درد شدیدی داشتید از انجام تمرین بیشتر بپرهیزید و به پزشک مراجعه کنید. درد شدید باید توسط دارو و گاهی اوقات با عمل جراحی برطرف شود. در هنگام ورزش کشش زانو تا سینه باید به کمر روی یک سطح صاف بخوابید و یک کتاب یا بالش صاف را زیر سرخود قرار دهید.

زانوها را خم کنید و پاها را کمی باز کنید. بالاتنه خود را به‌ آرامی نگه دارید و چانه خود را به سمت سینه بیاورید و روی آن قرار دهید. سپس یک زانو را به سمت سینه خود بیاورید و آن را با دو دست خود بگیرید. تقریبا بین بیست تا سی ثانیه در این حالت بمانید و سپس زانوی دیگر خود را بیاورید و دو زانو را با دستان خود بگیرید. هر دو زانو را به سمت سینه فشار دهید و نگه دارید. این تمرین را باید سه مرتبه تکرار کنید. بهتر است بعد از انجام تمارین برای جلوگیری از وارد شدن آسیبات مضاعف از کمربند طبی به صورت موقت استفاده کنید.

ورزش کشش آزاد کردن عصب سیاتیک

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

به پشت دراز بکشید و یک سطح صاف را انتخاب کنید. یک کتاب یا بالش صاف را زیر سرخود بگذارید و مانند تمرین قبل، چانه را روی قفسه سینه بگذارید. پاها را جمع کنید و یک زانو را به سمت سینه خود بیاورید و پشت ساق پای خود را با استفاده از دو دست خود بگیرید و زانو را به ‌آرامی صاف کنید.

اینکار را باید حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه انجام دهید و نفس عمیق بکشید. پس از آن زانو را به‌ آرامی رها و خم کنید. این کار را با زانوی دیگر هم انجام دهید و این ورزش را ۳ بار تکرار کنید. چنانچه امکان دارد سیاتیک موجب ایجاد درد در دست‌های فرد شود توصیه می‌شود از آویز دست طبی استفاده شود.

ورزش برای درمان سیاتیک

ورزش خم شدن به پشت

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

روی شکم خود دراز بکشید و آرنج‌های خود را به سمت پهلو خم کنید. به سمت زمین نگاه کنید و گردن خود را صاف کنید. تنه خود را به عقب بکشید و پشت خود را به‌ صورت منحنی در بیاورید. نفس بکشید و ده ثانیه به این حالت بمانید. این کار را هشت تا ده بار می ‌توانید انجام دهید.

ورزش خم شدن به پشت

کشش عضلات باسن در حالت دراز کشیده

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

به پشت دراز بکشید و یک بالش صاف زیر سرخود قرار  دهید. پای چپ خود را خم کنید و پای راست را روی ران پای چپ قرار دهید. در این لحظه شما باید ران چپ خود را بگیرید و به سمت خود بکشید. شما باید کشیدگی را در باسن سمت راست خود حس کنید. این کشیدن نباید باعث شود که شما خودتان را از سطح زمین بلند کنید. کشش تا جایی ادامه پیدا می‌ کند که شما کاملا احساس کشیدگی داشته باشید. بیست تا سی ثانیه در این حالت بمانید و این کار را تا سه بار برای هر طرف تکرار کنید.

ورزش برای کمردرد

اینکه در هر ورزش تعداد تکرار را برای شما بیان می‌ کنیم اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنید. بدن شما تا حدی در زمان درد سیاتیک مقاومت دارد و انجام بیش از حد این ورزش‌ها موجب آسیب بیشتر می ‌شود. سعی کنید تمام نکات را توجه کنید و به طور دقیق اجرا کنید. همچنین توصیه می‌شود در حالت خوابیده از بالش طبی استفاده شود.

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

بیشتر تمریناتی که برای کاهش و درمان درد سیاتیک انجام می‌ شوند تمرینات کششی هستند که در قسمت‌ پا و باسن انجام می‌ شوند و این ورزش‌ها تاثیر زیادی در درمان دارند. اگر شما ورزشکار باشید می‌ دانید که ورزش باعث سلامتی می ‌شود. انجام حرکات کششی و شناخت آن‌ها کمک زیادی به شما می‌ کند تا بتوانید انواع دردها از جمله سیاتیک را برطرف کنید.

ورزش شیب لگن

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

یکی دیگر از ورزش‌هایی که به ‌راحتی قابل انجام است و تاثیر زیادی برای درد سیاتیک دارد ورزش شیب لگن است. برای انجام این ورزش باید به کمر بخوابید. توجه کنید که تمامی تمرین‌ها باید روی سطح صاف انجام شود. برای این ورزش باید دو دست خود را در اطراف خود قرار دهید و زانوها را خم کنید. سپس با فشار روی دست‌های خودتان از زمین فاصله بگیرید. در این حالت باسن و لگن شما از زمین جدا می‌ شوند و باید حتما ماهیچه‌های شکم خود را سفت کنید. این ماهیچه‌ها باعث می ‌شوند در حالت کشش، فشاری بر سیاتیک وارد کنند که درد آن را کاهش دهد و موجب بهبود بشود.

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

ورزش شیب لگن

این تمرین را می ‌توانید تا چندین بار تکرار کنید و سعی کنید زمانی که لگن شما از زمین فاصله دارد نفستان را حبس کنید. این کار به شما کمک زیادی می ‌کند تا کشش بیشتری در عضلاتتان ایجاد شود. کشش‌های زیادی که در قسمت‌های تحتانی و لگن ایجاد می ‌شود باعث بازشدن رگ سیاتیک و برطرف‌ شدن اختلالات این رگ می‌ شود.

همچنین توصیه می‌شود در حالت نشسته از بالشتک نشیمن حلقوی طب و صنعت برای جلوگیری از درد بیشتر استفاده کنید.ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

ورزش پل باسن

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

در حالتی که به پشت دراز کشیده اید پاهای خود را به اندازه عرض شانه هایتان باز کنید و دست هایتان را روی زمین نگه دارید. در حالی که پاشنه پا بر روی زمین فشرده می شود باسن خود را بالا بیاورید باید بدن شما از قسمت سرشانه تا زانو در یک راستا قرار بگیرند. 10 الی 15 ثانیه در این حالت بمانید و بعد به آرامی باسن خود را پایین بیاورید و دوباره این حرکت را تکرار کنید.

حرکت پل باسن

سخن پایانی

همانطور که بیان کردیم درد سیاتیک یکی از دردهای بسیار شدیدی است که گاهی فقط با مراجعه به پزشک برطرف می ‌شود. اما اگر سریع بتوانید این ورزش‌ها را به‌درستی و در تعداد دفعات صحیح انجام دهید باعث بهبود دردتان می ‌شوید. سعی کنید تمرینات ورزشی زیادی را در طول روز انجام دهید و از انجام مجدد و مداوم یک ورزش بپرهیزید.‌

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

تنوع در تمرین و ورزش می ‌تواند تاثیرات مثبت زیادی برای شما داشته باشد. امیدواریم با توضیحات و تمریناتی که در بالا ارائه کردیم بتوانید شناخت بهتری درباره درد سیاتیک و رفع آن پیدا کنید. انجام تمرینات ورزشی برای درمان هر نوع بیماری مفید است. درد سیاتیک را جدی بگیرید و آن را با استفاده از تمرینات صحیح و به موقع رفع کنید.

با تشکر از توجه شما امیدواریم طالب ذکر شده مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. همجنین توصیه می‌شود مقاله چه افرادی در معرض کمردرد هستند؟ را نیز برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.

ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

فیلر اودری M

4 دیدگاه در “ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک

  1. mohadese گفت:

    سلام ایا سیاتیک با اب درمانی درمان میشود؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما، بله سیاتیک میتواند یا آب درمانی، درمان شود

  2. امین گفت:

    این ورزش ها می توانند درد سیاتیک را کاهش دهند؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما کاربر محترم بله میتوانند کمک کننده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *