مقالات, فشار خون

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

افزایش فشارخون

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

فشار خون یکی از علائم حیاتی در جسم هر فردی به شمار می ‌آید که ‌گاهی اوقات افزایش پیدا می‌ کند و گاهی اوقات هم میزان آن ممکن است از حد متعادل پایین‌تر برود. این که فشار خون بالا برود و یا پایین بیاید، مستلزم انجام فعالیت‌های گوناگون، تحمل استرس و اضطراب و شادی بیش از حد است.

زمانی که شما چنین اقداماتی را انجام دهید، بدنتان در معرض هیجان قرار می‌ گیرد و در نتیجه فشار خون شما بالا می ‌رود. اگر این فشار خون در حالت عادی باشد، هیچ مشکلی ندارد اما اگر افزایش فشار خون در بیمارانی که به این بیماری مبتلا هستند صورت بگیرد، ممکن است در نهایت با مرگ این افراد همراه باشد. برای فهمیدن این موضوع باید با استفاده از یک دستگاه فشار خون ، فشار خون افراد را اندازه گیری کرد. از این رو ما در ادامه چیستی فشار خون بالا و این که فشار خون چگونه بالا می رود را برای شما عزیزان شرح می ‌دهیم.

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

کنترل فشارخون

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

همه‌ی ما می‌ دانیم‌ که فشار خون همان میزان فشاری است که در رگ‌های ما رواج دارد و به عنوان یک عامل حیاتی مهم زندگی ما را محفوظ نگه می ‌دارد. گاهی اوقات ممکن است شما هم بشنوید که می ‌گویند فشار خون فردی بالا رفته است. با دستگاه فشار سنج مدیسانا میتوانید فشار خون خود را  اندازه گیری کنید. زمانی که فشار خون افزایش پیدا می‌ کند،

بدین معنا است که سرخرگ‌های بزرگ در بدن یک فرد قابلیت استحکام و ایستادگی خود را از دست می‌ دهند و در نهایت رگ‌های کوچک هم تا حد زیادی باریک می‌ شوند. حال زمانی که این اتفاق در بدن فردی رخ بدهد، می ‌گویند که فشار خون این فرد بالا است. از فشار خون با نام قاتل خاموش هم یاد می‌ شود چرا که این عامل اگرچه هیچ نمود ظاهری ندارد اما می ‌تواند به یکباره بدن هر فردی را از سلامت کامل به بیماری کامل بکشاند و در نهایت نتیجه‌های ناگواری مثل مرگ را به دنبال داشته باشد.

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

شاید برای شما سوال پیش بیاید که فشار خون چگونه بالا می ‌رود و یا آیا اصلا طبیعت فشار خون با افزایش پیدا کردن همراه است یا خیر. در جواب به این سوالات باید بگوییم که در حالت عادی فشار خون افراد در اثر انجام فعالیت‌های سنگین بدنی و یا داشتن استرس و اضطراب به وجود می ‌آید اما فردی که به این بیماری مبتلا شده باشد، نه‌ تنها در این حالت‌ها بلکه در هنگام استراحت هم میزان فشار خون او از حد متعادل بالاتر است.

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

برای اطلاعات بیشتر در زمینه فشار خون میتوانید مقاله چگونه فشار خون را کاهش دهیم را مطالعه کنید.

فشارخون

علائم بیماری فشارخون

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

این بیماری میتواند برای بسیاری از افراد بدون هیچ علامت و نشانه ای باشد از این رو این بیماری را یک بیماری خاموش میشمارند. لذا افراد باید برای تشخیص این بیماری با خرید دستگاه فشارخون مچی، فشارخون خود را مرتب اندازه گیری کنند و با روش های درمان این بیماری را کنترل کنند. به برخی از علائم و نشانه های بیماری فشارخون میتوان اشاره داشت به :

  • سردرد و سرگیجه
  • تاری دید و دوبینی
  • احساس تنگ شدن نفس
  • خون دماغ شدن
  • وجود داشتن خون در ادرار
  • داغی بدن و احساس گر گرفتن

این نشانه ها در همه افراد یکسان نمی باشد و و ممکن است بعضی از افراد مبتلا هیچ نشانه ای نداشته باشند. اما در صورت مشاهده هریک از علائم بهتر است به پزشک مراجعه شود.

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

عواملی که سبب افزایش فشار خون می ‌شوند!

هنوز که هنوز است، دلایل به وجود آمدن فشار خون بالا آنقدر صریح و روشن یافت نشده است اما برخی از صاحب نظران عواملی را ارائه کرده‌اند که این عوامل می ‌توانند تا حد زیادی در افزایش دادن فشار خون نقش داشته باشند. عوامل مذکور عبارت‌اند از:

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

  • زمانی که سن فردی از شصت سال بالاتر می‌ رود، کهولت جسم سبب تنگ‌تر شدن رگ‌های بدن او می ‌شود و در نتیجه ممکن است فشار خون در این افراد افزایش پیدا کند دلیل این که بیشتر افراد مسن هم به فشار خون بالا مبتلا هستند هم همین امر است. بهترین روش برای اندازه گیری فشار خون در افراد میان سال استفاده از دستگاه فشار خون سخنگو میباشد.
  • اگر شما چاق باشید، اگر وزن شما از میزان مطلوب بیشتر باشد و یا اگر چربی‌های بدن شما تجمع داشته باشند ممکن است بیشتر از سایر افراد به بیماری فشار خون بالا مبتلا شوید. در این بیماری به دلیل اینکه سرخرگ‌ها ارتجاع پیدا می ‌کنند، شما با انجام هر اقدامی ممکن است فشار خون بالا را تجربه کنید. پس اگر فرد چاقی هستید و می‌ خواهید از این قاتل خاموش در امان باشید، بهتر است فکری به حال چاقی بدن خود بکنید.
  • یکی از اصلی‌ترین عواملی که سبب به وجود آمدن فشار خون و بالا رفتن آن می ‌شود، استفاده از خوراکی‌های اشباع شده به میزان بیش از حد می ‌باشد. زمانی که شما چنین خوراکی‌هایی را مدام مورد استفاده قرار می ‌دهید، قطعا نمی ‌توانید بدن سالمی داشته باشید و در نهایت در اثر فشار خون بالا ممکن است به پای مرگ بروید.
  • فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟
  • برخی از قرص‌ها و داروها هم وجود دارند که می ‌توانند بر تنگ بودن یا گشاد شدن رگ‌های موجود در بدن افراد تاثیر بگذارند و فشار خون این افراد را بالا ببرند. برخی از داروهای مهار کننده‌ی اشتها و قرص‌هایی که برای جلوگیری کردن از بارداری مورد استفاده قرار می ‌گیرند، از همان دسته از داروهای مضر هستند. پس سعی کنید مصرف این داروها را به حداقل برسانید.

اندازه گیری فشارخون

چه کسانی بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار می‌ گیرند؟

همان‌طور که گفتیم، بیماری فشار خون اغلب در افراد مسن و بالای شصت سال خودش را نشان می‌ دهد اما در این میان افراد جوان هم به این بیماری مبتلا می شوند چرا که شرایط جسمانی تمامی افراد در حد متعادل قرار نگرفته است. همین امر سبب می‌ شود که شاهد افزایش نرخ این بیماری کشنده بین افراد جوان هم باشیم و برای کنترل این بیماری فرد مبتلا باید با استفاده از دستگاه فشار خون دیجیتال ، فشار خون خود را اندازه گیری کرده و عواملی که باعث بالا رفتن فشار خون میشود را رعایت کند.

در مردان جوان بیماری فشار خون شایع‌تر از زنان می‌ باشد اما زنان به هر میزان که از نظر سنی به طبقات بالاتری راه پیدا می‌ کنند، ضعف بیشتری را در برابر عواملی که سبب افزایش بیماری فشار خون می ‌شوند، نشان می‌ دهند. اگر بخواهیم تمامی این گفته‌ها را در یک جمله خلاصه کنیم می ‌گوییم که با افزایش سن، خطر ابتلا به این بیماری هم افزایش پیدا می‌ کند.

چگونه از ابتلا به بیماری فشار خون پیشگیری کنیم؟

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

حال پس از اینکه با این بیماری آشنا شدیم ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که فشار خون چگونه پیشگیری می ‌شود و یا به عبارت دیگر انجام چه کارهایی می ‌تواند فرد را از مبتلا شدن به فشار خون بالا نجات دهد. افراد مبتلا به فشارخون بالا میتوانند با اصلاح سبک زندگی خود این بیماری خاموش و خطرناک را کنترل کنند. عواملی که سبب جلوگیری از ابتلا به این بیماری می‌ شوند، عبارت‌اند از:

  • اینکه شما یک برنامه‌ی ورزشی روزانه و منظم را برای خود تدوین کنید و طبق این برنامه تحرک و ورزش جسمانی داشته باشید سبب می‌ شود که در نهایت از ابتلا به این بیماری در امان بمانید.
  • اگر چاق هستید و چربی بدن شما بیش از حد مطلوب است، بهتر است هرچه سریع‌تر فکری کنید و راهکارهای لاغر شدن را در پیش بگیرید چراکه با افزایش چربی بدن، رگ‌ها تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌ شوند و در نهایت مرگ در کمین شما قرار می ‌گیرد.
  • علاوه بر اینکه شما باید یک رژیم ورزشی عالی داشته باشید، بهتر است یک رژیم غذایی مطلوب هم داشته باشید. مسلما داشتن رژیم غذایی خوب باعث می ‌شود که نه‌ تنها فشار خون بلکه تمامی بیماری‌های این چنینی از بدن شما دور بمانند.
  • فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟
  • محدود کردن مصرف نمک و چربی، حذف دخانیات، نداشتن استرس این ها همه در ابتلا به این بیماری مؤثر هستند پس بهتر است با رعایت این نکات ساده در حفظ سلامتی خود کوشا باشید.

عوارض فشارخون

عوارض فشار خون بالا چه مواردی هستند؟

فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

فشارخون بالا در صورتی کنترل نشود میتواند آسیب های زیاد و غیر قابل جبرانی را برای فرد مبتلا داشته باشد این آسیب ها عبارت اند از:

  • ابتلا به سکته مغزی
  • ابتلا به سکته قلبی
  • نارسایی در کلیه‌ها
  • به وجود آمدن اختلال در بینایی هر دو چشم فرد
  • ورم ریه

همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با فشار خون بهتر است به پیشنهاد سایت عرفان طب مقاله علائم فشار خون بالا و چگونگی درمان آن را مطالعه کنید.

4 دیدگاه در “فشار خون چگونه بالا می ‌رود؟

  1. وحیده گفت:

    سلام قرمز شدن صورت و گوش ها میتواند نشان دهنده افزایش فشارخون باشد؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما کاربر محترم بله در بعضی موارد قرمزی صورت و گوش می تواند به دلیل افزایش فشارخون باشد.

  2. مجید گفت:

    سلام فشارخون بالا میتواند کلیه ها را از کار بیاندازد؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام بله فشار خون بالا اگر کنترل نشود نارسایی کلیه را در بر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *