مقالات, فشار خون

اولین حالت های شروع فشار خون

علائم فشارخون

فشارخون بیماری ای است که اگر کنترل نشود میتواند مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا در بر داشته باشد فشار خون حتی در موارد ملایم تا متوسط در 30 درصد موارد سبب آترواسکلروز یا تصلب شراین می شود هرچند درمان دارویی در فشار خون بالای 140/90mmHg توصیه می شود. فشارخون در بعضی موارد هیچ نشانه و علامتی ندارد و میتوان با خرید دستگاه فشارخون دیجیتال سخنگو آن را اندازه گیری کرد و این بیماری خاموش را تشخیص داد. فشارخون میتواند به دلایل مختلفی همچون افزایش سن، زمینه ارثی، اضافه وزن و بی تحرکی و رژیم غذایی نامناسب ایجاد شود.

علائم فشارخون بالا

همانطور که گفتیم بیماری فشارخون بیماری ای بدون علامت است از این رو اندازه گیری منظم فشارخون از واجبات است اما فشارخون در بعضی موارد نشانه هایی دارد که به آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

سرگیجه و سردرد، عرق کردن، زدن نبض در گردن و سر، حالت تهوع، دوبینی و تاری دید، تنگی نفس، بی خوابی و… این ها برخی از علائم افزایش فشارخون در افراد است

عوارض فشار خون بالا

فشارخون زمانی ایجاد می شود که خون با فشاری بیشتر از حد معمول خود در رگ ها جریان یابد فشار خون بالا با یک سری از عوارض جانبی جدی  همراه است فشارخون بالا میتواند منجز به سکته قلبی، نارسایی کلیه و دیگر مشکلات در زندگی فرد شود. احتمالا ابتلا به این عوارض با سطوح بالای فشار خون افزایش می یابد . افزایش خطر در فشار خون بالا با درگیری در همه گروهای سنی شروع می شود. با استفاده از دستگاه فشارخون میتواند فشارخون را اندازه گیری و کنترل کرد.

هایپر تانسیون به لحاظ کمی یک ریسک فاکتور قابل تغییر برای بیماری قلبی عروقی زودرس است و نسبت به ریسک فاکتور های ماژور دیگر مثل سیگار کشیدن ,دیابت و دیست لپیدمی شایع ترین است . در بیماران مسن تر فشار سیستولیک و فشار نبض عوامل خطر ناک تری نسبت به فشار دیاستولیک هستند. نکته مهم درباره افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی که مربوط به هایپرتنشن است تحت تاثیر حضور یا عدم یا ریسک فاکتور های دیگر است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است مقاله علائم فشار خون بالا و چگونگی درمان آن را مورد مطالعه قرار دهید.

عوارض فشارخون بالا

عواقب فشار خون بالا

یک سوم علل مرگ و میر در جهان ناشی از بیماری های قلبی عروقی است و مهم ترین عامل خطر برای این عارضه فشار خون است  از عوارض دیگر فشار خون می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سکته های  قلبی و مغزی

هایپر تروفی عضله قلبی

نارسایی قلبی

نارسایی مزمن کلیه

آرتیمی های بطنی و مرگ ناگهانی

هایپر تروفی عضله بطن چپ

اختلال در جریان عروق کرونر

در نهایت نارسایی دیاستولیک و سیستولیک قلبی

فشار خون خفیف تا متوسط غالباً بدون علامت است و شایع ترین علامت درصورت وجود شامل : سردرد، خستگی، سرگیجه و فلاشینگ است . سردرد ناحیه پس سر در صبحگاه دیده می شود که این سردرد در طول روز بیشتر می شود اما در طول روز بهتر می شود فشار خون افزایش یافته با بی خوابی , کانفیژون و اختلال دید همراه تهوع و استفراغ باشد .برای کنترل فشار خون شما می توانید به راحتی و با خرید دستگاه فشارخون دیجیتال از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید.

کنترل فشارخون

عوارض فشار خون بالا بر روی سیستم عصبی مرکزی :

فشار خون از طریق ایجاد آترو اسکلروز در عمق سیستم عصبی مرکزی سبب سکته های ایسکمیک می شود از طرفی آنوریسم های عروق مغزی ایجاد شده ناشی از فشار خون بالا می تواند سبب سکته های مغزی خونریزی دهنده شود . از دیگر عوارض مغزی فشار خون می توان به دمانس مغزی یا همان زوال عقل ناشی از اختلال درماده سفید مغز به علت فشار خون اشاره کرد. زمانی که فشارخون بالا باشد باعث تنگی عروق میشود و جریان خون کاهش پیدا میکند و باعث زوال عقل می شود. با پیشرفت زوال عقل و افزایش سن فرد مبتلا به افزایش خون، این فرد میتواند دچار اختلال در شناخت نیز شود.

از عوارض حاد مغزی فشار خون می توان انسفالوپاتی ناشی از فشار خون اشاره کرد در این حالت فرد با سردرد تاری دید تهوع و استفراغ و گاهاٌ تشنج و کما مراجعه می کند .

فشار خون مزمن می تواند سبب نفرو اسکلروز و ضخیم شدن جدار عروق کلیه شود که خود یکی از شایع ترین علل نارسایی کلیه است در مراحل خفیف تر اولیه فشار خون سایز کلیه ها نرمال است  اما به ندرت کورتکس کلیه نازک می شود .

از دیگر عوارض فشار خون گلومرولواسکلروز ,اتروفی و فیبروز انتر ستیسیل است  که خود منجر به نازک شدن کورتیکس می شود .

هر کدام از عوارض زیر ارتباط نزدیکی با فشار خون بالادارد :

هایپرتروفی بطن یک یافته شایع اولیه دربیماران مبتلایان به هایپرتنشن است . به گزارش سایت ukessays.com هایپر تروفی بطن چپ باشیوه بالای نارسایی قلبی انفار کتوس میوکارد مرگ ناگهانی و سکته مرتبط است .

خطر نارسایی قلبی در هر دو حالت سیستولیک (کاهش EF)و دیاستولیک (حفظ EF)وجود دارد و با شدت افزایش فشارخون ارتباط دارد پاتونوژنز نارسایی قلبی در بیماران مبتلایان به فشار خون بالاهم در ایسکمیک و هم غیر ایسکمیک وجود دارد .

هایپر شایع ترین و مهم ترین ریسک فاکتور سکته ایسکمیک است که شیوع آن را می توان به طور محسوس توسط درمان های ضد فشار خون کاهش داد .

هایپرتنشن مهم ترین ریسک فاکتور برای افزایش خون ریزی داخل مغزی است .

فشار خون بالا یک ریسک فاکتور عمده برای بیماری ایسکمیک قلبی ,انفار, کتوس میو کارد و مداخلات کرونری است .

هایپر تنشن یک ریسک فاکتور برای بیمار های کلیوی و در مرحله نهایی بیماری مرض کلیوی است که می تواند به طور مستقیم باعث بیماری کلیوی شود که نفرو اسکلروز نامیده می شود و موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت انواع دیگر بیماری های کلیوی شود. ارتباط بین فشارخون بالا و بیماری های کلیوی درمیان سیاه پوستان قوی تر است .

بیماری قلبی

اختلالات بالینی همراه باپر فشاری فشار خون

علل فشار خون :فشار خون عامل مهم برای تغذیه ارگان هاست و به مثابه یک جریان مواد غذایی تمام ارگان ها را تغذیه کرده و موادسمی آن ها را جهت تصفیه به قلب می رساند تا از قلب به ارگان های تصفیه گر مثل ریه ها , کلیه ها و کبد بفرستد .

این فشار حاصل عمل قلب و جدار عروق است و ناشی از قدرت پمپاژ کننده قلب و میزان مقاومت جدار عروق می باشد . فشار خون = مقاومت عروق سیستمک ضربدر قدرت پمپاژ کنندگی (برونده قلبی). لازم به ذکر است در زمان سیستول یعنی زمان پمپاژ خون توسط قلب به شریان آئروت و جریان عمومی بدن فشار خون سیستول پدیدار می شود و در زمان خونگیری بطن چپ از ریه ها یعنی دیاستول فشار خون دیاستولیک پدیدار می شود و اندازه گیری ها به ترتیب شامل دو فشار سیستولیک و دیاستولیک خواهد بود . در این حالت شما می توانید با خرید دستگاه فشارسنج مچی زینت مد و کنترل به موقع فشار خون خود از بروز بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری کنید.

عوامل مطرح کننده فشار خون ثانویه

شروع فشار خون قبل از 25 با 50 سال

فشارخون شدید یا فشار خون 110/180 در ابتدا

شروع ناگهانی فشار خون

فشار خون مقاوم

عدم پاسخ به درمانهای موثر قلبی

حمله ناگهانی فشار خون به صورت لرزش بدن , رنگ پریدپی تپش قلب و تعریق

درگیری سیستم های مختلف بدنی در شروع بیماری

شدت متفاوت در نبض دو دست فشار پایین در اندام تحتانی

توده دو طرفه پهلو ها

آسیب اندام هدف :

درگیری شبکیه

هیپرترفی عضله قلب

کراتین بیشتر از 1/5 در ابتدا

اختلالات آزمایشگاهی :

هیپر کلیسمی

هیپوکالمی هیپر کلیسمی

علل ثانویه فشار خون بالای سیستولیک و دیاستولیک

 کلیوی  بیماری های پارانشیمی , کیست های کلیه (از جمله بیماری کلیه پلی کیستیک )تومور های کلیوی (از جمله تومور های سازنده رنین (  , اروپاتی انسدادی ناشی از بیماری های  عروق کلیه  آترو اسکیلروز , دیس پلازی فیبرو ماسکولر غدد فوق کلیه آلدسترونیسم اولیه , سندروم کوشینگ ,کمبود -17 آلفاهیدرو کسیلاز , کمبود -11 بتا هیدروکسیلاز , کمبود -11 هیدروکسی استروئید هید روژناز ( ناشی از شیرین بیان ), فئوکروموسیتوم تنگی آئروت آپنه انسدادی خواب پره اکلامیسی/ اکلامیسی نوروژنیک   سایکوژنیک , سندروم  دی انسفالیک , دیس اتونومی فامیلی , پلی نوریت ( پور فیری حاد , مسمومیت سرب ) , افزایش حاد فشار داخل جمجمه , قطع ناگهانی نخاع علل متفرقه اندوکرین   کم کاری و پر کاری تیروئید , هیپر کلسمی , آکرومگالی دارویی استروژن با دز بالا , استروئید های آدرنال , ضد احتقان ها, داروهای ضد اشتهاق ,سیکلوسپورین ,ضد افسردگی های سه حلقه ای , مهار کننده های منو آمین اکسیداز(MAO) اریترو پویتین , دارو های ضد التهاب غیر  استروئیدی , کوکائین اشکالی که توارث مندلی دارند

فشارخون ثانویه

در این زمینه میتوانید مقاله علائم خطرناک پر فشاری خون را نیز مطالعه کنید تا بیشتر با عوارض فشارخون آشنا شوید.

هیپرتانسیون اولیه

هیپرتانسیون اولیه معمولا ارثی است و در نتیجه تعامل عوامل محیطی و ژنتیکی روی می دهد. شیوع این بیماری با افزایش سن بالا می رود و افرادی که در سنین جوانی فشارخون آن ها بالا است، در معرض خطر بیشتری برای هیپرتانسیون در سنین بالاتر هستند. احتمال می رود هیپرتانسیون اولیه ماحاصل طیفی از پاتوفیزیولوژی های زمینه ای مختلف باشد. در اغلب بیمارانی که مبتلا به هیپرتانسیون اولیه هستند،مقاومت محیطی افزایش یافته و بدون ده قلبی طبیعی یا کاهش یافته است؛ با این وجود ممکن است در بیماران جوان تر که به هیپرتانسیون متغیر یا خفیف مبتلا هستند، برون ده قلبی بالا رفته باشد و مقاومت محیطی طبیعی باشد.

زمانی که منحنی فعالیت رنین پلاسما(PRA) نسبت به ترشح ۲۴ ساعته سدیم ترسیم شود، در حدود ۱۵_۱۰ درصد از مبتلایان به فشار خون PRA بالا بوده و در ۲۵ درصد پایین است. ممکن است بیمارانی که دارای سطوح بالای رنین هستند، مبتلا به هیپرتانسیون عمرا با انقباض عروقی باشند، در حالی که در افرادی که سطح رنین پایین است احتمال دارد هیپرتانسیون بیشتر به حجم وابسته باشد. در مبتلایان به هیپرتانسیون اولیه، ارتباطات آلدوسترون و هیپرتانسیون در سیاه پوستان آمریکای بارز تر است و در این افراد PRA معمولا پایین است. بر این اساس احتمال می رود حداقل در بعضی از بیماران که دچار آلدوسترونیسم اولیه آشکار نیستند استفاده دستگاه فشار سنج عقربه ای می تواند موثر باشد و نیز افزایش جزئی آلدوسترون در بروز پرفشاری خون نقش داشته باشد. به علاوه ممکن است اسپیرونولاکتون (یو آنتاگونیست آلدسترون) در برخی مبتلایان به هیپرتانسیون اولیه، به خصوص کسانی که《مقاوم به دارو》هستند، در کنترل فشار خون موثر باشد.

سخن آخر

فشارخون بالا در صورتی کنترل و درمان نشود میتواند آسیب های غیرقابل جبرانی را برای فرد مبتلا داشته باشد پس بهتر است برای کنترل این بیماری سبک زندگی خود را تغییر دهید و با تغذیه مناسب و ورزش کردن و حذف نمک و چربی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید.

10 دیدگاه در “اولین حالت های شروع فشار خون

  1. علی گفت:

    خوب بود.

  2. vahid گفت:

    لذت بردم

  3. منصور تبرک گفت:

    ممکنه فشارخون بالا باعث درگیری شبکیه هم بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام خدمت شما کاربر عزیز، بله در مواردی فشار خون بالا می تواند چشم را نیز درگیر کند

  4. نیما گفت:

    از چه سنی فشارخون باید بررسی بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، بنا بر توصیه پزشکان از سه سالگی یک بار در سال باید فشارخون افراد چک شود

  5. حسین گفت:

    سلام فشار خون بالا باعث سکته میشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما، بله یکی از عوارض فشارخون سکته است

  6. ترنم گفت:

    سلام داشتن سرگیجه مدام از علایم فشارخون بالا است؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما بله یکی از علایم فشارخون بالا سرگیجه است بهتر است فشارخون خود را با دستگاه فشارسنج اندازه گیری کنید و به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *