آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
فشارخون چیست؟
فشارخون بیماری ای خطرناک و بدون علامت است. بیماری فشار خون، در صورتی اتفاق می افتد که فشار وارد شده به خون در رگ از حالت نرمال خود بالاتر رود، این بیماری بدون علامت است این بیماری در هر ناحیه از بدن که دارای رگ است اتفاق می افتد. عواملی همچون استرس، افزایش وزن، عادات غذایی نامناسب از دلایل بالا رفتن فشارخون هستند؛ اما ما در این مقاله میخواهیم بدانیم آیا بیماری فشار خون ارثی است؟
میزان فشارخون باید چقدر باشد؟
میزان طبیعی فشارخون سیستولیک فرد باید بین 90 الی 120 میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولیک باید بین 60 الی 80 میلی متر جیوه باشد، چنانچه فشارخون فردی از این مقادیر بالاتر بود این به این معنی است که فرد مبتلا به بیماری فشارخون بالا است. فشار سیستولیک به فشار تپش قلب و هدایت خون به داخل شریان ها می گویند و فشار دیاستولیک به فشاری که هنگام استراحت قلب بین زمان تپش و بازگشت خون از رگ ها به قلب است. برای اطلاع از میزان فشارخون، مناسب ترین راه استفاده از دستگاه فشارسنج دییجتال است.
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
متخصصان قلب دلیل اصلی بیماری فشار خون را، ارثی بودن این بیماری عنوان می کنند. آیا بیماری فشارخون ارثی است؟ و درمان ندارد ولی میتوان با رعایت، عوامل افزایش دهنده فشار خون آن را کنترل کرد. پس اگر در خانواده شما فردی مبتلا به فشار خون است، باید مراقب باشید و به صورت منظم فشارخون خود را با استفاده از دستگاه فشار خون دیجیتال سخنگو اندازه گیری کنید. زیرا زمینه این بیماری برای شما فراهم است و در صورت رعایت نکردن شما هم به بیماری فشارخون دچار میشوید. احتمال ابتلا به بیماری فشارخون با افزایش سن، افزایش پیدا میکند و اگر زمینه وراثتی همراه با استعمال دخانیات یا رژیم غذایی نامناسب باشد بیماری فشارخون میتواند بسیار خطرناک باشد.
عوارض بیماری فشارخون
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
این بیماری در صورتی که کنترل نشود میتواند بسیار خطرناک باشد و اگر فرد مبتلا به فشار خون دارای اضافه وزن و همچنین بیماری دیابت باشد، این عوامل باعث تنگ شدن عروق شده و در نتیجه باعث سکته در فرد میشود. فشار خون بالا مهم ترین دلیل سکته مغزی شناخته شده است زیرا فشار خون به هر قسمت از بدن انسان که دارای رگ باشد میتواند آسیب وارد کند و به این دلیل که سراسر بدن انسان دارای رگ است به همه نقاط آسیب وارد میشود. اندام هایی مانند مغز، چشم، قلب و کلیه ها که نقش مهمی را در بدن دارند به شدت بیشتری در معرض آسیب های بیماری فشار خون هستند.
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
بیماری فشار خون در چشم میتواند نابینایی فرد را در برداشته باشد و در قلب باعث سکته مغزی شود و کلیه های فرد مبتلا به فشار خون را از کار انداخته و باعث دیالیزی شدن کلیه آن فرد شود.
برخی افراد براین باورند که بیماری فشارخون آنها عصبی است که این یک باور کاملا اشتباه است زیرا در هر فردی حتی افراد سالم نیز با عصبی شدن فشار خون بالا می رود که این یک امر طبیعی بدن است و ارتباطی با مبتلا بودن یا نبودن به فشار خون ندارد.
عوامل افزایش دهنده فشارخون
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
از عوامل افزایش دهنده فشار خون میتوان به اضافه وزن و چاقی، نداشتن تحرک و ورزش نکردن، مصرف دخانیات و استفاده از غذاهای پر نمک در بعضی افراد اشاره کرد، اما 90 درصد از ابتلایان به بیماری فشارخون دارای زمینه ارثی هستند.
تشخیص بیماری و کنترل آن
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
این بیماری نشانه ای ندارد اما سردرد شدید، سرگیجه و نداشتن تعادل در ایستادن و حالت تهوع نشانه این است که این بیماری به سطح خیلی خطرناکی رسیده است که در این حالت بیمار باید بستری شده و تحت مراقبت قرار گیرد.
برای کنترل این بیماری، در درجات پایین تر با کاهش وزن و عادات صحیح غذایی و ورزش کردن میتوان آن را کنترل کرد اما اگر این روش ها در پایین آمدن فشارخون تاثیری نداشتند باید از داروهای فشارخون که پزشک متخصص تجویز میکند استفاده کرد. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در زمینه فشارخون بالا مقاله علائم فشار خون بالا و چگونگی درمان آن را بررسی کنید.
در موارد ذکر شده درباره فشارخون بالا ارثی پرداختیم اما آیا فشارخون پایین هم میتواند ارثی باشد؟
فشارخون پایین چیست؟
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
زمانی که جریان فشارخون، در رگ کاهش پیدا کند افت فشار خون تلقی می شود. در صورتی که میزان فشارخون سیستولیک فردی کمتر از 90 میلی متر جیوه و مقدار دیاستولیک آن کمتر از 60 میلی متر جیوه باشد میگویند فشارخون فرد پایین است. افت ناگهانی فشارخون میتواند نشان دهنده بیماری های زمینه ای باشد.
علائم فشارخون پایین
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
فشارخون پایین با سرگیجه و غش شناخته میشود که فشارخون پایین میتواند در مواردی خطرناک باشد زیرا فشارخون پایین باعث میشود خون رسانی به اندام های بدن دچار اختلال شود اگر علائمی مانند سرگیجه یا ضعف دارید بهتر است فشارخون خود را در زمان های مختلف با دستگاه فشارسنج اندازه گیری کرده و در صورت پایین بودن آن با پزشک خود مشورت کنید.
آیا فشارخون پایین ارثی است؟
فشارخون پایین دلایل مختلفی دارد که به سبک زندگی و فعالیت های روزانه یا دلایل ژنتیکی میتوان اشاره کرد.
فرد میتواند فشارخون پایین را هم از والدین خود به ارث ببرد و پس اگر پدر یا مادر شما دارای افت فشار خون هستند شما نیز باید مراقب این موضوع باشید و فشارخون خود را مرتب اندازه گیری کنید.
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
افت فشارخون معمولا با علائمی هنگام بلند شدن سریع رخ میدهد که این اتفاق اغلب در افراد سالمند رخ میدهد به این حالت افت فشارخون وضعیتی می گویند. مصرف برخی داروها هم میتواند باعث افت فشارخون شود. کاهش فشار خون در بعضی موارد میتواند به دلیل کم آبی بدن باشد و یا حتی به دلیل مشکلات قلبی باشد. در این حالت مصرف زیاد مایعات میتواند کمک کننده باشد. افت فشار خون نیاز به درمان ندارد و میتوان با اصلاح سبک زندگی آن را کنترل کنید به عنوان مثال میتوانید هنگام بلند شدن به صورت آرام و تدریجی حرکت کنید.
آیا بیماری فشارخون ارثی است؟
یا برای کمک به بهبود جریان خون در پاها از جوراب واریس استفاده کنید. نکته پایانی اینکه تغذیه مناسب داشته باشید یکی از موارد افزایش دهنده فشارخون نمک است، به همین دلیل پزشکان معمولا استفاده از نمک را محدود می کنند اما برای کسانی که فشارخون پایینی دارند استفاده از نمک توصیه میشود توجه داشته باشید که در مصرف نمک زیاده روی نکنید زیرا میتواند باعث نارسایی قلبی در افراد مسن شود بهتر است در این مورد به توصیه پزشک خود عمل کنید و همچنین مقاله نمک و تاثیرات خطر ناک آن در فشارخون افراد را نیز مطالعه کنید، همچنین استفاده از میوه، سبزیجات و مرغ و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
سلام خسته نباشید فشارخون از چه سنی شروع میشود؟
سلام خدمت شما، هر چه سن بالا تر رود احتمال ابتلا به بیماری فشار خون هم بیشتر می شود.