اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
افت قند خون چیست؟ چه زمانی می گوییم فرد دچار افت قند خون شده است؟ اقدامات اساسی هنگام افت قند خون چیست؟
همهی اینها سؤالاتی است که ما در این مقاله قصد توضیح دربارهی آنها را داریم پس با ما همراه باشید تا به پاسخ تمامی این سؤالات برسید.
گلوکز چیست؟
اگر بخواهیم به معرفی یک منبع اصلی برای عملکرد متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن بپردازیم بهتر است از گلوکز نام ببریم.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
این قند اصلی خون که خود از دستهی ساده ترین نوع قند ها نیز تقسیم بندی می شود به صورت مستقیم توسط سلول های بدن انسان مصرف می گردد.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
جالب است بدانید در صورت عدم میزان کافی گلوکز در بدن عملکرد و کارایی سیستم های بدن مختل شده و این اختلال، بدن را دچار یکسری علایم اولیه و ثانویه در این خصوص خواهد نمود که قرار است در ادامه به آنها بپردازیم. استفاده از محصولات بدون قند علاوه بر کنترل قند خون به کمک چشمگیری می کند و افراد دیابتی باید از این محصولات استفاده کنند.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
هیپوگلیسمی یا افت قند خون چیست؟ رسیدن قند خون به میزان 70 میلیگرم در دسیلیتر یا کمتر از آن را به اصطلاح هیپوگلیسمی یا افت قند خون می گویند.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
افت قند خون ممکن است در افراد دیابتی به علت شرایط خاص فرد بیمار، عوارض مصرف گروهی از داروهای مورد تجویز توسط پزشک و گاهی مصرف اشتباه در انواعی از داروها ازجمله انسولین رخ دهد.
اما واقعیت این است که حتی ممکن است افت قند خون در گروهی از افراد سالم نیز در طی زمانهای خاص اتفاق بیفتد؛ که میتوان این کار را در منزل با استفاده از دستگاه تست قندخون انجام داد.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
به هر حال نکته مهم اینکه هیپوگلیسمی باید هرچه سریعتر درمان گردد و در صورتی که افت قند خون در افراد درمان نشود فرد ممکن است در ادامه دچار عوارضی ازجمله تشنج و یا عدم هوشیاری نیز گردد.
علایم و نشانههای اولیه در هنگام افت قند خون:
- داشتن سرگیجه
- تعریق
- ایجاد حس گرسنگی
- ایجاد لرزش
- ضربان قلب تند
- عدم تمرکز
- داشتن سردرد
- استرس و اضطراب
نشانههای شبانه در هیپوگلیسمی:
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
جالب است که بدانید گاهی در افراد دیابتی ممکن است افت قند خون در شب هنگام ایجاد گردد در این شرایط ممکن است بیدار شدن از خواب با نشانهها و مجموعه علایم زیر همراه باشد:
خیس شدن لباسهای بیمار ناشی از عرق نمودن زیاد.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
داشتن حس تحریک پذیری یا خسته بودن و احساس گیجی و منگی در هنگام بیدار شدن از خواب، که بهتر است در این مواقع هنگام با استفاده از دستگاه تست قند خون امپرور میزان قند خون خود را بسنجید.
عوارض ثانویهی ممکن در هنگام افت قند خون:
شاید افت قند خون در گروهی از افراد آنقدر شدید اتفاق بیفتد که اگر در طی زمان معینی و محدود درمان نشود ممکن است موجب ایجاد عوارض ثانویه و جدی در فرد گردد که گروهی از این علایم عبارتاند از:
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
عدم هوشیاری، ایجاد تشنج، داشتن سرگیجه، افزایش ضریب ابتلا به بیماری دمانس یا زوال عقلی در افراد بزرگسال و همچنین ایجاد بیهوشی و درنهایت و البته در موارد جدیتر که کنترل و درمان افت قند به تعویق بیفتد ممکن است سبب تاری در دید، عدم تکلم صحیح، ضعف در عضلات، عدم توانایی در خوردن و آشامیدن، ایجاد حس کلافگی در بدن و در موارد شدیدتر حتی باعث مرگ در افراد نیز گردد از این رو مصرف یک خوراکی شیرین در لحظه افت قند خون اولین اقدامی است که باید در آن هنگام انجام دهیم.
اقدامات اساسی هنگام افت قند خون
امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شده باشند. پیشنهاد میکنیم مقاله راز داشتن تغذیه ی متعادل در دیابت چیست؟ را نیز برای کسب اطلاعات در این زمینه مطالعه فرمایید.
ایا سرگیجه هنگام بلندشدن میتواند ناشی از افت قندخون باشد
با سلام، بله امکان دارد
افت قند خون خطرناکه؟
سلام خدمت شما بله افت قندخون برای افراد دیابتی میتواند خطرساز باشد بهتر است قندخون خود را با دستگاه قندخون مرتب اندازه گیری کنید.