مقالات, ارتوپدی و توان بخشی

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

یکی از بیماری‌هایی که امروزه در بین سنین مختلف شایع شده است بیماری‌های مفصلی هستند که برخلاف گذشته افراد در همه سنین به این بیماری مبتلا می ‌شوند.

برای درمان بیماری‌های مفصلی نیز روش‌های مختلفی وجود دارد که باتوجه به نوع بیماری، نوع آسیب و میزان درد، درمان بیمار توسط پزشکان متخصص این بیماری صورت می ‌گیرد. اما نکته‌ای که درمورد بیماری‌های مفصلی وجود دارد تأثیر سبک زندگی بر بیماری‌های مفصلی است که در ادامه به آن می ‌پردازیم.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

بیماری های مفصلی

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

برای درک تأثیر سبک زندگی بر مشکلات مفصلی ابتدا باید با تعریف سبک زندگی آشنا شویم، سبک زندگی به رفتار‌ها و عادات مشخصی می‌ گویند که این عادات مورد تایید و پسند افراد زیادی هستند و باعث می‌ شوند که زندگی بهتر و سالم‌تری داشته باشیم. سبک زندگی مناسب در مراحل و زمینه‌های مختلف زندگی مهم است البته امکان دارد سبک زندگی در فرهنگ‌های مختلف متفاوت باشد و عادات زندگی مردم یک فرهنگ خاص با عادات مناسب با فرهنگی دیگر باهم متفاوت باشند.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

اما درمورد ارتباط سبک زندگی با انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مفصلی پزشکان و  مردم همه دنیا با هم اتفاق‌نظر دارند و معتقدند که سبک زندگی یا همان عادات مناسب زندگی بر جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و حتی بهبود و درمان آن‌ها تأثیر زیادی خواهد داشت.

با وجود اشتراک نظر دانشمندان و پزشکان بر عادت‌های نادرست که منجر به بیماری‌های مفصلی می ‌شوند اما در کشور‌هایی مثل ایران فرهنگ و عاداتی وجود دارد که از زمان‌های گذشته وجود داشته و تاکنون ادامه یافته‌اند که این عادات و تکرار آن‌ها باعث به وجود آمدن درد و بیماری‌های مفاصل می ‌شوند.

امروزه بیماری‌های مفصلی گسترش زیادی یافته‌اند که بخش اعظم آن‌ها به عادات و سبک زندگی اشتباه برمی ‌گردند. بیماری‌هایی مانند کمردرد و دیسک کمر، زانودرد، آرتروز گردن و همه بیماری‌های مفصلی علاوه بر میانسالان و پیران در میان جوانان و نوجوانان نیز افزایش یافته است و افرادی که به این مشکلات مبتلا می‌ شوند به دنبال روش‌های درمانی مختلف می ‌روند.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

دلیل بروز این مشکلات شاید در افرادی که سن بالایی دارند عادی‌تر باشد اما ابتلا به این بیماری‌ها در افرادی که جوان هستند به عادات اشتباه و سبک نادرست زندگی مربوط می ‌شود مثلا؛ کم‌تحرکی و ورزش نکردن در بین جوانان امروزه افزایش یافته که این موارد به میزان زیادی سبب بروز بیماری‌های مفصلی در بین سنین پایین شده است.

یکی از جملاتی که همیشه شنیده‌ایم این بوده که پیشگیری بهتر از درمان است که یکی از مصداق‌های این جمله به سبک زندگی مربوط می ‌شود یعنی هر چه سبک زندگی بهتری داشته باشیم کم‌تر به بیماری‌های مختلف به‌خصوص بیماری‌های عضلانی و مفصلی دچار می ‌شویم و به درمان نیازی پیدا نخواهیم کرد. پیشنهاد می شود در این رابطه مقاله انواع آسیب ها و مشکلات در زانو ومفصل ها را نیز مورد بررسی قرار دهید.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

سبک زندگی

عاداتی اشتباه که باعث ایجاد و تشدید بیماری‌های مفصلی می ‌شوند

باتوجه به مطالبی که درمورد تأثیر سبک زندگی بر بیماری‌های مفصلی ذکر شد این سؤال به وجود می‌ آید که چه عاداتی باعث تشدید این بیماری‌ها می‌ شوند و چه اقداماتی را برای تغییر سبک زندگی باید انجام داد تا دچار بیماری‌های مفصلی نشد. برای پاسخ به این سؤالات در این قسمت عادت‌هایی را ذکر کرده‌ایم که اصلاح آن‌ها به میزان زیادی از ابتلا به بیماری‌های مفصلی جلوگیری خواهد کرد.

با وجود این که برخی از بیماری‌های مفصلی مانند آرتروز در بعضی از افراد بر اثر وراثت است اما تعداد افراد که به واسطه سبک زندگی و عادات اشتباه به این بیماری‌ها مبتلا می‌ شوند بیش‌تر است که باید این عادات را ترک کرده و سبک زندگی خود را تغییر دهند.

مهم‌‌ترین عواملی که باعث ایجاد و تشدید بیماری‌های مفصلی می‌ شوند عبارت‌اند از؛

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

نشستن طولانی مدت: نشستن طولانی مدت بر روی صندلی به‌خصوص برای کسانی که در ادارات کار می‌ کنند و مدت زمان زیادی بر روی صندلی می ‌نشینند مشکلات زیادی را برای کمر و زانوهای آن‌ها ایجاد می ‌کند که برای حل این مشکل باید از صندلی‌های استاندارد استفاده شود و ورزش‌های مناسبی برای پیشگیری از این مشکلات انجام داد.

استفاده زیاد از پله: کسانی‌ که از پله‌ها زیاد استفاده زیادی می ‌کنند به زانو‌های آن‌ها فشار زیادی وارد می ‌شود و مشکلات مفصلی دچار می‌ شوند پس باید سعی کرد که تا حد ممکن از پله‌ها کم‌تر استفاده کرد.

ورزش نکردن: ورزش کردن برای سلامتی استخوان‌ها و مفاصل بسیار مفید است و کسانی که ورزش کردن را جزو عادات و برنامه‌های روزانه خود قرار نمی ‌دهند به استقبال بیماری‌های مفصلی می ‌روند.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

تغذیه نامناسب: مفاصل بدن انسان برای رشد و تقویت به مواد مغذی بسیاری مانند کلسیم نیاز دارند و به‌ خصوص در سنین رشد استفاده از مواد غذایی که برای تقویت استخوان‌ها مفید هستند الزامی است.

شیوه خواب اشتباه: عادت‌های نامناسب خواب و استفاده از سرویس خواب غیراستاندارد یکی از عادت‌های اشتباهی است که باعث بروز مشکلات مفصلی در سنین جوانی می‌ شود. برای اصلاح نحوه خواب نادرست میتوان از بالشت طبی مناسب استفاده کرد.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

ثابت ماندن در یک حالت: نگه‌داشتن بدن خود در یک حالت ثابت به بافت‌ و مفاصل آسیب زیادی می ‌زند برای مثال؛ کسانی که مدت زیادی از گوشی موبایل استفاده می ‌کنند و گردن خود را به عادت اشتباه خم می ‌کنند به مرور زمان دچار آرتروز گردن می ‌شوند. این افراد میتوانند برای کاهش درد گردن خود از گردنبند طبی استفاده کنند.

فعالیت‌های سنگین: یکی دیگر از عادات اشتباه انجام فعالیت و ورزش‌های سنگین است که فشار زیادی به مفاصل وارد کرده و مشکلات زیادی را برای مفاصل ایجاد می‌ کند.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

چاقی: چاقی یکی دیگر از عواملی است که باعث آسیب به اندام‌ها و مفاصل می ‌شود بنابراین، بهتر است وزن خود را همیشه متعادل نگه دارید و از عادت پرخوری دست بردارید.

آسیب مفصلی

با اصلاح سبک زندگی بیماری‌های مفصلی را کاهش دهید

اصلاح سبک زندگی یکی از موارد مهمی است که همه افراد باید آن را یاد گرفته و در زندگی خود بکار بگیرند زیرا بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مفصلی بر اثر سبک نادرست زندگی ایجاد می ‌شوند.

همانطور که گفته شد بعضی از عادات زندگی در ایران برگرفته از فرهنگی است که از اجداد گذشته به ما منتقل شده است و باید سعی کرد که آن‌ها را با استفاده از تجهیزات ارتوپدی اصلاح نمود تا سلامتی خود را تضمین کنیم.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

با کنار گذاشتن عادت‌های اشتباه و اصلاح سبک زندگی آسیبی به مفاصل وارد نمی‌ شود و یا درد مفاصل فقط در سنین بالا بروز می‌ کنند. البته بحث مشکلات مفصلی که در اثر وراثت یا حادثه‌ای ایجاد می‌شوند متفاوت است.

اصلاح سبک زندگی باتوجه به مطالب ذکر شده موارد مختلفی را شامل می ‌شود که با ترک این عادات اشتباه علاوه بر درد مفاصل سایر مشکلات بدنی نیز بروز نمی ‌کنند و یا دیر‌تر به آن‌ها مبتلا می‌ شویم.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

بنابراین سبک زندگی ارتباط مستقیمی با ابتلا به بیماری‌های مفصلی دارد و هرچه سبک زندگی بهتر و طبق دستور دانشمندان و پزشکان باشد احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مفصلی کاهش می ‌یابد.

همچنین در رابطه با بیماری های مفصلی به پیشنهاد سایت عرفان طب، میتوانید مقاله بهترین ورزش ها برای بر طرف کردن نرمی مفاصل را نیز مطالعه کنید.

تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

2 دیدگاه در “تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی

  1. کامیار گفت:

    انداختن پا ها روی هم باعث پا درد می شه؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما بله در طولانی مدت میتواند پا درد ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *