ارتوپدی و توان بخشی, مقالات

سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟

سیاتیک چیست

ضخیم‌ترین عصبی که در پشت بدن انسان قرار دارد سیاتیک است. این عصب ممکن است به دلایل زیادی دچار آسیب شود. به دردهایی که در اثر آسیب رسیدن به این رگ ایجاد می‌ شود سیاتیک می ‌گویند. عصب سیاتیک مسئول انتقال پیام‌ها از مغز به نخاع و پس از آن به پاهاست. زمانی که فتق دیسک کمر یا رشد بیش از حد استخوان ها به رگ های عصبی فشار وارد کند سیاتیک رخ می دهد دردهایی که در این عصب ایجاد می ‌شوند گاهی قابل ‌تحمل هستند اما گاهی به حدی شدید می ‌شوند که اصلا نمی ‌توان آن‌ها را تحمل کرد؛ در چنین شرایطی توصیه می‌شود از تجهیزات ارتوپدی استفاده شود.

در این مطلب می ‌خواهیم اطلاعاتی درباره سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟ برایتان شرح دهیم.

درد سیاتیک

درد سیاتیک چگونه است؟

برای بسیاری از افراد این سوال پیش می ‌آید که درد سیاتیک چگونه است و چگونه می ‌توانیم متوجه شویم که این عصب ما دچار آسیب شده است. گاهی اوقات درد سیاتیک در حدی است که می ‌توان آن را تحمل کرد و با استفاده از ورزش‌های کششی می ‌توان این درد را کاهش داد و از بین برد. گاهی به دلیل درد شدید که قابل ‌تحمل نباشد ممکن است، نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید یا حتی در مواردی نیاز به استفاده از کمربند طبی وجود دارد. پس از اینکه شما به پزشک مراجعه کنید با استفاده از داروهای گوناگون و تشخیص صحیح پزشک می ‌توانید این درد را درمان کنید. تحمل درد سیاتیک کار بسیار سختی است و ممکن است در یک طرف پشت پای شما به حدی درد داشته باشد که احساس سوزش کنید. درد سیاتیک معمولا در یک طرف بدن ایجاد می شود ایجاد سوزش شدید در پشت لگن شما ممکن است تا کف پای شما احساس شود. اگر شما بخواهید بنشینید و به ‌صورت ایستاده باشید این درد به ‌شدت افزایش پیدا می‌ کند. ایستادن طولانی‌ مدت این درد را تشدید می ‌کند. فقط درحالی ‌که شما دراز کشیده باشید می ‌توانید آن را کاهش دهید بنابراین بهتر است در این دوران، استراحت کنید و بخوابید. البته با خوابیدن هم این درد به طور کامل رفع نمی‌ شود البته می‌توان با استفاده از بالشت طبی و شیوه صحیح خوابیدن این درد را کاهش داد. درد سیاتیک یکی از رایج‌ترین دردهایی است که امروزه در بسیاری از افراد به وجود می ‌آید و به دلیل این که شناخت کافی از این درد ندارند نمی ‌توانند متوجه دلیل این درد باشند. پزشکان توصیه می‌ کنند که ابتدا انجام حرکات کششی را برای درمان بیماری انجام دهید اما اگر در حین انجام تمرینات درد زیادی احساس کردید به‌ هیچ‌ وجه تمرینات کششی را انجام ندهید و به پزشک مراجعه نمایید.

سیاتیک

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود

سیاتیک معمولا با استراحت و مراقبت از بین می رود اما اگر این درد بیش تر از یک هفته ادامه پیدا کرد و با مراقبت از بین نرفت بهتر است به پزشک مراجعه شود.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با درمان کمردرد مقاله روش های درمان کمر درد با طب سوزنی را نیز مطالعه کنید.

عوامل خطر سیاتیک

  • افزایش سن یکی از علل های اصلی ایجاد سیاتیک می باشد. تغییراتی که با افزایش سن در ستون فقرات رخ می دهد مانند فتق دیسک کمر میتواند دلیل ایجاد سیاتیک باشد.
  • اضافه وزن و چاقی میتواند از عوامل ابتلا به سیاتیک باشد زیرا باعث افزایش فشار به ستون فقرات می شود.
  • شغل نامناسب از دیگر عوامل سیاتیک است زمانی که فرد به اقتضای شغل خود در وضعیت نامناسب قرار میگیرد مانند بلند کردن وسیله سنگین یا نشستن نامناسب و طولانی احتمال ایجاد سیاتیک را افزایش می دهند.
  • دیابت میتواند با آسیب رساندن به عصب باعث ایجاد سیاتیک شود.

عوارض سیاتیک

این بیماری با گذر زمان بهبود پیدا می کند اما میتواند به اعصاب آسیب وارد کند و عوارض زیر را به دنبال داشته باشد.

  • ازبین رفتن احساس در پا ضعف در حرکت دادن پا
  • ازبین رفتن عملکرد مثانه و روده
  • آسیب عصبی

عوارض سیاتیک

درمان سیاتیک

راه های درمانسیاتیک بسیار ساده هستند و شما میتوانید با انجام مراقبت هایی در ممنزل این درد را کاهش دهید.

  • استفاده از ژل گرم و یا سرد
  • مصرف مسکن و داروهای شل کننده عضلات
  • فیزیوتراپی
  • ورزش کردن

امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید واقع شده باشند. همچنین توصیه می‌شود مقاله ورزش و درمان آن برای درد سیاتیک را نیز برای اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.

6 دیدگاه در “سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟

  1. فاطمه گفت:

    آیا سیاتیک هم ارثی میباشد ؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام با تشکر از شما بله امکان دارد سیاتیک نیز ارثی باشد

  2. علی گفت:

    باسلام درد سیاتیک چگونه است من در ناحیه پشت پا درد دارم میتونه سیاتیک باشه

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام خدمت شما کاربر محترم، بله امکان دارد سیاتیک باشد.

  3. مجید گفت:

    سلام درد سیاتیک با ورزش خووب میشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما بله با استراحت و ورزش درمان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *