ارتوپدی و توان بخشی, مقالات

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”none” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

بدن ما انسان‌ها همیشه سالم باقی نمی‌ ماند و مشکلات و بیماری‌ها در سنین مختلف به سراغ ما می ‌آیند و درد آن‌ها سبب اختلال در زندگی عادی ما می ‌شوند. بیماری‌ها به دلایل مختلفی بروز می کنند که این عوامل یا بر اثر سبک نادرست زندگی و یا وراثت و حوادث گوناگون به وجود می ‌آیند. همچنین برای درمان بیماری‌ها روش‌های زیادی وجود دارد که یا درد را تسکین می ‌دهند یا بیماری را به طور کامل درمان می ‌کنند.

یکی از بیماری‌هایی که امروزه شایع شده و همه سنین را درگیر کرده است دیسک گردن است که این مشکل در اثر عوامل مختلفی به وجود می ‌آید. در این مقاله قصد داریم درمورد دیسک گردن و علائم و روش‌های درمان آن اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

دیسک

دیسک گردن چیست و چگونه به وجود می ‌آید

گردن یکی از قسمت‌های مختلف بدن است که به ستون فقرات وصل شده و در صورت بروز مشکل در این قسمت درد زیادی ایجاد شده و بیمار در انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره دچار مشکل می‌ شود. قطعاً برای افراد زیادی این اتفاق افتاده است که در قسمت گردن و شانه‌های خود دچار درد می ‌شوند و بعد از مراجعه به پزشک و انجام معاینات و تست‌های مختلف، دکتر به شما می ‌گوید که دچار دیسک گردن شده‌اید. پس این سؤال برای افراد زیادی ایجاد می ‌شود که دیسک گردن چیست و چگونه به دیسک گردن مبتلا شده‌ایم.

در پاسخ به این سؤال که دیسک گردن چیست باید بگوییم که همانطور که همه ما می ‌دانیم مهره‌های گردن و ستون فقرات به صورت زنجیره‌ای و منظم، پشت سر هم قرار گرفته‌اند و بین این مهره‌ها ماده‌ای وجود دارد که به آن دیسک می‌ گویند و این ماده باعث قرار گرفتن منظم مهره‌های گردن و حرکت آن‌ها می ‌شود‌. اما بیماری دیسک گردن زمانی ایجاد می‌ شود که این ماده در اثر عوامل مختلف کم و یا خشک می ‌شود و حرکات مهره‌ها سخت شده و با از بین رفتن این ماده، مهره‌ها به هم برخورد کرده و به مرور زمان ساییده می ‌شوند و در نهایت این عوامل سبب بیرون زدگی دیسک و بروز بیماری دیسک گردن می ‌شوند.

ستون فقرات

فتق یا بیرون ‌زدگی دیسک عوامل مختلفی دارد که برخی از این عوامل ارثی هستند و یا در اثر حوادث گوناگون و بالا رفتن سن به وجود می ‌آیند که این مشکل در بیش‌تر موارد بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال اتفاق می ‌افتد.

اما عوامل دیگری مانند؛ خم کردن گردن به مدت طولانی به دلیل استفاده از موبایل و کامپیوتر، فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین و نامناسب، مطالعه‌ای که در آن فرم قرار گرفتن گردن اشتباه باشد، چاقی، عادت‌های اشتباه خوابیدن و استفاده از بالش غیراستاندارد و غیره همه عواملی هستند که سبب ایجاد دیسک گردن می ‌شوند و همه این موارد به سبک زندگی اشتباه مربوط می ‌شوند که باید آن‌ها را اصلاح کرد. برای اصلاح این عادات اشتباه استفاده از تجهیزات ارتوپدی میتواند کمک کننده باشد تا به بیماری‌هایی مانند دیسک گردن مبتلا نشد.

دیسک گردن

بهتر است برای اینکه بهتر تاثیر عادات نادرست را در ابتلا به بیماری ها درک کنید مقاله تأثیر سبک زندگی بر بیماری های مفصلی را مورد مطالعه قرار دهید.

علائم نشان دهنده دیسک گردن و روش‌های تشخیص آن

دیسک گردن با علائم مختلفی خود را نشان می ‌دهد و همه افرادی که یک یا چند مورد از این علائم را دارند باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت تایید دیسک گردن توسط پزشک برای درمان آن اقدامات مناسبی را انجام دهند.

البته ذکر این نکته ضرورت دارد که علائم دیسک گردن در بیماران مختلف متفاوت است و به دیسک آسیب ‌دیده و عوامل دیگری مانند سن و دلیل ایجاد دیسک نیز بستگی دارد.

اما به صورت کلی علائمی که نشان دهنده دیسک گردن هستند به شرح زیر است.

  • درد گردن و تیر کشیدن درد بین یک یا دو دست
  • سفت شدن گردن
  • سردرد و سرگیجه
  • درد شانه‌ها، بازوها و یا ساق دست
  • امتداد درد گردن تا نوک انگشتان
  • احساس ضعف در عضلات دست
  • گزگز کردن در سطح پوست دست
  • اختلال در راه رفتن و انجام فعالیت‌های شخصی (در دیسک‌های شدید)
  • بی‌اختیاری ادرار و مدفوع (دیسک‌های شدید)

باتوجه به علائم ذکر شده بیماران به پزشک مراجعه کرده و پزشک متخصص برای تشخیص دیسک از معاینه فیزیکی و بررسی سوابق بیماری و بررسی وضعیت وراثت بیمار استفاده می ‌کند و برای تشخیص دقیق علت و دیسک آسیب دیده نمونه‌هایی مانند؛ ام‌آرآی، سیتی اسکن، الکترومایوگرام و غیره را تجویز می‌ کند.

فتق دیسک گردن

روش‌های درمان دیسک گردن

روش‌های درمانی زیادی برای بهبود و درمان دیسک گردن وجود دارد که پزشک با توجه به نوع دیسک و عوامل دیگر روش درمانی را برای بیمار تجویز ‌می ‌کند. به طور کلی روش‌های درمانی دیسک گردن به دو دسته درمان‌ جراحی و درمان‌های غیر جراحی تبدیل می ‌شوند که در صورتی که دیسک شدید باشد و به تشخیص پزشک متخصص روش‌های غیر جراحی در درمان بیمار تأثیر نداشته باشند از روش جراحی استفاده می ‌کنند.

برخی از روش‌های غیر جراحی دیسک گردن عبارت‌اند از؛

درمان دیسک گردن با دارو:

به تشخیص پزشک متخصص و بعد از مشخص کردن نوع دیسک، در صورتی که دیسک خفیف باشد پزشک دارو‌ و پماد‌های مختلفی را برای درمان تجویز می ‌کند و یا با تزریق استروئید اپیدورال از طریق سوزن درمان دیسک گردن را انجام می ‌دهد.

درمان با فیزیوتراپی:

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی، انجام جلسات منظم فیزیوتراپی است که تعداد جلسات و نحوه انجام آن  توسط پزشک مشخص می ‌شود. استفاده از گردنبند طبی بعد از انجام فیزیوتراپی باعث تأثیر گذاری بیشتر آن می شود.

درمان با ورزش: از دیگر روش‌های درمان غیر جراحی انجام ورزش‌های مناسب دیسک گردن است که باید این ورزش‌ها را دقیق و منظم انجام داد تا دیسک درمان شود.

اوزون تراپی: این روش درمانی نیز به تشخیص و صلاح دید پزشک برای برخی از بیماران دیسک گردن انجام می ‌شود که در این روش پزشک، اوزون را که گاز است به ناحیه موردنظر تزریق می‌ کند و این عمل باعث درمان دیسک گردن می ‌شود.

درمان دیسک گردن

راه‌های جلوگیری از دیسک گردن

همانطور که ذکر شد بیماری دیسک گردن بر اثر عوامل مختلفی صورت می ‌گیرد که انسان در بروز برخی از این عوامل نقشی ندارد اما موارد دیگری که در اثر سبک زندگی نادرست باعث ایجاد بیماری دیسک گردن می‌ شوند را می ‌توان رعایت کرد با روش‌ها و سبک درست زندگی  از بیماری دیسک گردن جلوگیری کرد.

برخی از روش‌هایی که از بروز دیسک گردن جلوگیری می ‌کنند عبارت‌اند از؛ ورزش کردن، عدم مصرف دخانیاتی مثل سیگار، کنترل وزن، عادات خواب صحیح و استفاده از بالشت طبی، قرار ندادن گردن در فرم نامناسب هنگام استفاده از موبایل و کامپیوتر، درست ایستادن و درست نشستن و… همگی راهی مؤثر برای جلوگیری از دیسک گردن هستند.

امیدواریم مطالب گفته شده در رابطه با دیسک گردن برای شما مفید باشد و با رعایت نکات ذکر شده از ابتلا به دیسک گردن در امان بمانید. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ابتلا به انواع دیسک مقاله چگونه به دیسک کمر مبتلا نشویم را مطاله کنید و از ابتلا به دیسک کمر نیز جلوگیری کنید.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2 دیدگاه در “دیسک گردن چیست؟

  1. سارا حمیدی گفت:

    بد خوابیدن میتونه باعث دیسک گردن بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      بله یکی از عوامل ایجاد دیسک ها طرز خوابیدن و نشستن نادرست است برای رفع این مشکل میتوانید از بالش طبی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *