دیابت, مقالات

کنترل دیابت با سیر

یکی از مواد ارگانیک و تأثیرگذار در کاهش دیابت مخصوصاً دیابت نوع دو سیر است. سیر گیاهی است که فواید بسیار زیادی برای بهبود انواع بیماری‌ ها دارد و عملکرد سیستم بدن را به سمت بهبودی سوق می ‌دهد به‌ طوری که سیر موجب کاهش قند خون یا دیابت از نوع دو می ‌شود. کارکرد سیر در کاهش دیابت به این شیوه است که با تأثیرگذاری در فعل‌ و انفعالات کبدی موجب عدم ترشح انسولین به مقدار زیاد می‌ شود که می توانید این عملکرد را با دستگاه تست قندخون اندازه‌گیری کنید.

آیا خوردن سیر میتواند سطح قند خون را تنظیم کند؟

در روش کنترل دیابت با سیر شما می ‌توانید سیر را به‌ صورت خام خورده یا در سالاد خود به صورت نپخته استفاده کنید یکی دیگر از روش‌ ها سیر پخته شده یا کبابی است اما بهترین نوع استفاده از سیر مصرف آن به شکل خام است چرا که حرارت موجب آزاد سازی بعضی از مواد موجود در سیر می‌ شود و خاصیت و تأثیرگذاری آن را کاهش می ‌دهد. استفاده از عصاره‌ی سیر که در بسیاری از فروشگاه‌ ها موجود می باشد دومین و بهترین روش بعد از خام‌ خواری آن است، عصاره‌ی سیر نه‌ تنها برای بیماران دیابتی مفید است بلکه از ابتلا به بیماری دیابت نیز جلوگیری می ‌کند. بهتر است یک الی دو حبه از سیر خام را ناشتا شبیه به قرص قورت دهید یا اگر عصاره‌ی سیر را مصرف می ‌کنید نصف استکان از آن را ناشتا میل کنید زیرا تأثیر آن در اول صبح برای بهبودی روند عملکرد سیستم بدن مفید است سپس بهتر است با استفاده از دستگاه قند خون ایزی گلوکو سطح قند خون خود را اندازه بگیرید تا تاثیر این عمل را تحت کنترل داشته باشید .

راه‌ حل کاهش و کنترل دیابت در بیماران دیابتی:

دیابت از بیماری‌ های خاموش به شمار می ‌آید که باید بیمار کاملاً به‌ صورت روزانه از وضعیت دیابت خود آگاه باشد و مرتب آن را چک کند یکی از تأثیرگذارترین روش­ ها، تغذیه‌ی مناسب و برنامه‌ی غذایی مربوط به بیماران دیابتی است در واقع غذا ها و گیاهانی که تأثیر زیادی در کاهش دیابت دارند می ‌توانند در این برنامه غذایی جای گیرند بر فرض مثال روزانه استفاده از سیر در برنامه غذایی خود نیاز اساسی هر بیمار دیابتی است که می ‌تواند در  بهبود و روند درمان کمک زیادی کند از دیگر عوامل تأثیرگذار کاهش استرس و اضطراب است و به‌ دور بودن از چنین وضعیت‌ های تنش‌ زایی موجب می ‌شود که قند خون افزایش نیابد چرا که عوامل تنش‌زا موجب تحریک و افزایش دیابت در بیمار می ‌شود به‌‌ علاوه فعالیت بدنی یعنی ورزش مداوم در روز حداقل به مدت نیم ساعت کمک بسیار زیادی در بهبود دیابت می ‌کند، بهتر است از قرص‌ های کاهش قند خون تا زمانی که قادر هستید استفاده نکنید و به شیوه‌ی سنتی و ارگانیک اقدام به کاهش قند خون خود نمایید. برای مثال شما می‌توانید برای میان وعده از بیسکوییت جو بدون قند کامور استفاده کنید.

چرخه غذای دیابتی ها

مزایای مصرف سیر:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از فوایدی است که باعث می‌شود افراد برای پیشگیری از انواع بیماری‌ها مصرف سیر را در برنامه غذایی خود داشته باشند
  • مصرف این ماده غذایی باعث می‌شود باکتری‌های مفید روده تنظیم شوند و بیماری‌های گوارشی را درمان می‌کند.
  • سیر موجب می ‌شود فشار خون فرد کاهش یابد به این خاطر توصیه می‌ شود افرادی که از فشار خون پایین برخوردارند در مصرف سیر دقت نمایند.
  • توصیه می شود که افرادی که به دلیل بیماری دیابت افت ناگهانی فشار خون دارند حتما همراه خود دستگاه فشارسنج دیجیتال همراه داشته باشند.
  • سیر یک آنتی‌ بیوتیک قوی محسوب می ‌شود و از بروز عفونت در بدن جلوگیری می ‌کند و اگر حتی عفونت یا باکتری در بدن وجود داشته باشد با چند بار مصرف سیر آن را کاملاً از بین می‌ برد.
  • افرادی که از کلسترول بد خون رنج می‌ برند می ‌توانند سیر مصرف کنند چرا که سیر به دلیل طبع گرم و خشک سوخت‌ و ساز بدن را افزایش داده و کلسترول را کاهش می‌ دهد.
  • سیر موجب می ‌شود که روند جریان خون بهبود یابد و از لخته شدن خون در مواقع اورژانسی و غیر قابل‌ پیش‌ بینی جلوگیری کند، سیر به عبارتی رقیق‌کننده خون است.
  • به دلیل وجود آنتی‌ اکسیدان در سیر، از بروز سرطان جلوگیری می ‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می ‌نماید.

مزایای مصرف سیر

تأثیر سیر در کاهش قند خون:

سیر سرشار از مواد معدنی همچون کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است بیشترین فواید سیر به‌ خاطر وجود آلیسین موجود در سیر است آلیسین یک نوع ترکیبی است که در آن گوگرد وجود دارد اگر دقت کرده باشید بعضی از سیر ها تند تر و با بوی زیاد تری هستند در این نوع از سیر ها آلیسین بیشتر است می ‌توان گفت هر چقدر آلیسین سیر بیشتر باشد یا به عبارتی سیر تندتر و بد بو تر باشد خاصیت آن بیشتر است و تأثیرگذاری آن بهتر خواهد بود. اگر بخواهیم در مورد تاریخچه‌ی سیر توضیحات مختصری بدهیم سیر قدمتی بسیار طولانی به‌ اندازه‌ی پنج هزار سال قبل دارد به‌ طوری که اولین افراد مصریان و هندی‌ ها بوده‌اند که سیر را کشت و مصرف می‌ کردند حتی بقراط نیز اشاراتی به خوردن سیر برای بهبود بیماری از جمله بیماری قند خون و ادرار آور بودن آن نیز داشته است. پزشکان به افراد دیابتی توصیه میکنند که از سیر در وعده های غذایی خود استفاده کنند و قند خون خود را بعد از هر وعده غذایی اندازه گیری کنند. استفاده از نوار قند خون استار سبب اندازه گیری راحت تر قند خون خواهد شد.

سیر التهاب ناشی از دیابت نوع دو را کاهش داده، این التهاب که اترواسکلرزو گفته می ‌شود با بالا رفتن قند خون در بدن افزایش می ‌یابد سیر این خطر را کاهش داده و موجب بهبود بیمار می‌ شود به‌ علاوه می ‌توان اضافه کرد که چون سیر از کالری کمی برخوردار است در دیابت به‌ عنوان یک گیاه ارگانیک تأثیر بسزایی دارد، ویتامین B6 در سیر در بهبود متابولیسم کربوهیدرات در بدن موثر است. در واقع به طور کلی سیر سرعت کربوهیدرات‌ ها را برای متابولیزه شدن تنظیم و کنترل می‌ کند و از متابولیزه شدن کربوهیدرات‌ ها با شتاب جلوگیری می ‌نماید. سیر وجود ماده‌ای به نام اسید آمینه را در بدن کاهش می‌ دهد چرا که اسید آمینه‌ ها موجب افزایش قندخون می ‌گردند. همچنین دقت داشته باشید علاوه بر این روش ها برای عملکرد بهتر می‌توانید از محصولات بدون قند استفاده کنید.

مصرف اسید آمینه‌ ها

بهتر است برای داشتن تغذیه بهتر برای افراد دیابتی مقاله راز داشتن تغذیه ی متعادل در دیابت چیست را مزالعه کنید.

معایب سیر:

  • مصرف زیاد سیر خطراتی را در پی دارد اگر سیر را به مقدار زیاد مصرف کنید موجب سوزش معده و حالت تهوع می‌ شود. معده و دستگاه گوارش نفخ می ‌کند و در موارد شدید تر اسهال و استفراغ به همراه دارد.
  • سیر را باید به‌ اندازه مصرف کنید زیرا مصرف بیش از حد آن موجب بوی بد دهان می‌ شود که با هیچ روش و شیوه‌ ای نمی ‌توانید این بو را از بین ببرید.
  • مصرف زیاد سیر می تواند سبب ایجاد هیپوگلیسمی( افت شدید قندخون ) شود. افراد دیابتی بهتر است در خوردن سیر زیاده روی نکنند. این افراد بهتر است که بعد از هر بار مصرف سیر قند خون خود را با دستگاه قند خون داکتر اندازه گیری کنند.
  • از دیگر عوارض مصرف زیاد سیر، افت ناگهانی فشار خون است حتما در مصرف سیر دقت کنید مخصوصاً افرادی که از سابقه‌ی کاهش فشار برخوردار هستند.
  • چون سیر رقیق‌ کننده‌ی خون است قرص‌ هایی که خاصیت رقیق‌ کنندگی دارند به‌ هیچ‌ وجه نباید هماهنگ با سیر خورده شوند اگر در جایی از بدن خونریزی و زخم دارید یا خانم‌ ها در دوران عادت ماهیانه‌ی خود یا اوایل بارداری هستند از خوردن سیر خودداری کنند.
  • سیر به دلیل طبع گرم و خشک آن موجب افزایش جوش و حساسیت‌ های پوستی در بعضی از افراد می ‌شود در خوردن آن زیاده‌ روی نکنید.
  • اگر سیر را در روز زیاد مصرف کنید موجب سردرد و سرگیجه می‌ شود مخصوصاً به دلیل کاهش زیاد قند خون و کاهش فشار خون بدن این سر درد و گیجی را تشدید می ‌کند در نتیجه تاری دید به وجود می ‌آورد. افراد دیابتی که از انسولین برای کاهش میزان قند خون استفاده می کنند نیز باید حتما مراقب میزان تزریق انسولین باشند تا دچار افت ناگهانی قند خون نشوند. پیشنهاد می شود بعد از هر بار تزریق انسولین، سرنگ انسولین خود را تعویض کنند.
  • نه‌ تنها در میزان مصرف سیر بلکه هر نوع مواد غذایی یا دارویی باید به‌ اندازه مصرف شود زیاده‌ روی در خوردن هر قسم از گیاهان و دارو ها موجب بروز عوارض در بدن می ‌شوند.

اگر بعد از خوردن سیر به دنبال راهکاری برای از بین بردن بوی بد آن از دهان خود هستید می توانید از چند ترفند ساده استفاده کنید:

آسان ترین و سریع ترین روش استفاده از مسواک یا جویدن آدامسی بدون قند (ترجیحا با اسانس نعنا یا اکالیپتوس) است.

اگر به این دو دسترسی نداشتید یا این روش ها موثر نبودند می توانید مقداری سیب میل کنید چرا که سیب یک خوشبو کننده دهان طبیعی است همچنین آبلیمو نیز به دلیل خاصیت اسیدی که دارد موادی که در داخل دهان شما باعث بوی بد شده اند را خنثی کرده و آنها را از بین می برد.

 

همواره سلامت باشید. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کدام میوه‌ ها کمترین و بیشترین میزان قند را دارند را مطالعه کنید. با مطالعه این مقاله شما با میزان قند میوه ها آشنا می شوید و می توانید در برنامه غذایی خود میوه هایی که قند کم تری دارند را اضافه کنید.

22 دیدگاه در “کنترل دیابت با سیر

  1. عسل هادوی گفت:

    من مشکل معده دارم میشه بگید به چه صورت باید مصرف کنم

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و وقت بخیر . بهتر است به پزشک متخصص مراجعه نمایید و توجه داشته باشید مصرف خودسرانه باعث مضرات بیشتری میشود

  2. آدرین گفت:

    ترکیب سیر و ابلیمو چطور؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و تشکر از شما کاربر عزیز، بهتر است در این باره با پزشک متخصص مشورت شود زیرا امکان افت فشار زیاد، وجود دارد

  3. زهرا شاهی گفت:

    ویتامین ب6 تو بهبود متابولیسم موثره؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر عزیز، بله ویتامین ب6 باعث بالا رفتن متابولیسم بدن می‌شود

  4. پریسا گفت:

    مصرف سیر باع افت قند خون نمیشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام ممنون از حسن توجه شما کاربر محترم، بهتر است مصرف سیر برای کنترل دیابت تحت نظر پزشک انجام شود که مشکلاتی از این قبیل ایجاد نشوند

  5. همتا گفت:

    سیر باعث از بین رفتن کلسترول بد خون نیز می‌شود؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم، بله مصرف سیر می‌تواند باعث از بین رفتن کلسترول بد خون شود

  6. مهسا گفت:

    سیر باعث جلوگیری از لخته شدن خون میشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر عزیز، بله مصرف سیر می‌تواند موجب جلوگیری از لخته شدن خون شود

  7. عسل گفت:

    مصرف سیر باعث درمان بیماری های گوارشی نیز می شود؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام و عرص ادب خدمت شما کاربر عزیز، بلهمصرف سیر می تواند باعث درمان بیماری های گوارشی نیز شود

  8. رضا گفت:

    سیر ممکنه باعث جوش صورت بشه؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام و عرض ادب، بله سیر به دلیل داشتن طبع گرم باغث جوش صورت می شود

  9. مهسا گفت:

    سلام سیر خام بهتره یا پخته ؟

    1. عرفان طب گفت:

      با سلام خدمت شما، هر دو در کنترل دیابت مؤثر هستند اما سیر خام تأثیری بیشتری دارد

  10. مهین گفت:

    سلام من سیر مصرف میکنم سرگیجه میگیرم دلیلش چیه

    1. عرفان طب گفت:

      سلام خدمت شما کاربر محترم، سیر میتواند باعث افت فشارخون شود به همین دلیل دچار سرگیجه می شوید.

  11. سارا کریمی گفت:

    سلام خسته نباشید سیر باعث کاهش فشارخون هم می شود؟

    1. عرفان طب گفت:

      سلام بله سیر میتواند باعث افت فشارخون شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *